Virus KoronaZdravlje

Nema koronavirusa u vodi za piće!

Voda iz niškog vodovoda je zdravstveno potpuno ispravna i visokog kvaliteta, saopštilo je JKP Naissus Niš.

Proizvodnja i distribucija vode za piće odvijaju se potpuno bezbedno i nesmetano. Кompletni procesi obavljaju se pod strogim režimom kontrole, u skladu sa definisanim procedurama i merama preventivne higijene, kako bi bio uklonjen bilo kakav rizik po zdravlje  korisnika, kažu u Naissusu.

„U skladu sa novonastalom situacijom oglasio se i Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Svetske zdravstvene organizacije koji je na globalnom nivou, korisnicima javnih sistema vodosnabdevanja, uputio sledeću informaciju: Koronavirus COVID-19 nije otkriven u vodi za piće“. Metode prečišćavanja vode koje koriste filtraciju i dezinfekciju hlorom, poput onih u većini javnih sistema za pitku vodu, uklanjaju ili inaktiviraju virus koji izaziva COVID – 19.„, ističu.

Кako je dezinfekcija hlorom sastavni deo procesa prizvodnje vode u JКP „Naissus„-u i u normalnim uslovima, otklonjena je bilo kakva mogućnost prisustva korona virusa u vodi iz niškog vodovoda.

 

„U cilju održavanja stabilnosti i funkcionalnosti sistema vodosnabdevanja i kanalisanja otpadnih voda, molimo sve naše korisnike koji imaju takve mogućnosti, da u skladu sa donešenim merama i preporukom o plaćanju računa, izvrše svoje obaveze prema JКP „Naissus` elektronskim putem ili putem banaka“, navode.

Svi naši korisnici mogu postaviti dodatna pitanja na telefone Pozivnog centra JКP „Naissus„ Niš.
besplatan broj 0800-323-320 i 502-777

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com