Društvo

Nema bolje upravnice, rajski vrtovi u liftovima na Bulevaru Nemanjića (VIDEO)

Koliko je problema u starim zgradama u Nišu to najbolje znaju stanari. U zgradi na Bulevaru Nemanjića broj 67, svi stanari, njih oko stotinu, srećni su što im je upravnica zgrade već pet godina Zorka Jovanović. Ne samo da je uspela da reši krupne infrastrukturne probleme na zgradi staroj 35 godina, već ima vremena i da se bavi dekoracijom zajedničkih hodnika i liftova.

Zorka Jovanović je dobrovoljno preuzela upravljanje zgradom pre pet godina. Kaže da je u tom trenutku zgradi pretila “prinudna uprava”.

Ovaj video uradio je građanski aktivista Miloš Bošković, koji i sam živi u zgradi. Kaže da je Zorka Jovanović zaslužna što sve funkcioniše, pa i više od toga. Nedavno je angažovala akademskog slikara da oplemeni sivilo liftova, pa uz prijatnu muziku stanari koji se voze liftovima imaju i umetnički doživljaj.

Nema tu mnogo filozofije, kaže Zorka Jovanović. Prema celoj zgradi ponaša se kao da se radi o njenom sosptvenom domu, jer u zgradi živi više od 30 godina. Znači da se problemi rešavaju odmah, a kao što svako od nas unapređuje i ulepšava svoju kuću, tako Zorka radi  u celoj  zgradi.

Foto: prinstcreen TV NOVA S

Na svakom spratu nalaze se saksije sa cvećem i po neka umetnička slika, sve je čisto i uredno.

I prilaz je sređen, pa umesto ispucalog betona i asfalta koje je nagrizlo vreme, ovde se nalaze behaton ploče.

“To sređivanje smo sami platili. Hiljadu dinara po domaćinstvu smo sakupljali 20 meseci i uradili prilaz. Moralo je tako jer smo kod svake veće kiše imali podrume pune vode”, kaže upravnica koju svi stanari podržavaju.

Svi rukohvati su ofarbani crvenom i zelenom bojom, a travnate površine ispred zgrade nemaju ni papirić, ni opušak. Pri samom ulazu nalaze se saksije sa tujama, a Zorka Jovanović kaže da je zid svojim rukama farbala.

Stanari dodaju i da zgradu treba obići pred Novogodišnje i Božićne praznike, jer je tada unutrašnjost zgrade u punom sjaju.

“Ne bi je nikad menjali, kada ona ne bi bila upravnica, haos bi nastao u roku od mesec dana”, kaže Ljiljana Stančić koja živi na 12. spratu.

A za sve koji nisu zadovoljni radom upravnika u zgradama, Miloš Bošković, građanski aktivista ima rešenje – smenu. Objašnjava da je za smenu upravnika samo potrebna saglasnost  više od polovine stanara, te da je to najbrža i najdemokratskija procedura koja postoji u našem društvu.

Foto: Zgrada na Bulevaru nemanjića br.67
Srbija Vesti

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. SREDILI BI I MI ZGRADU DA U NJOJ ZIVI AKTIVISTA I MILE ILIĆ. I MI SKUPLJAMO NOVAC PO HILJADU DINARA ALI NEMOŽE SE TOLIKO SKUPITI DA BI SVE TO URADILI. ONI IMAJU SA STRANE POMOĆ.

    NIKO NIJE TOLIKO NAIVAN DA POVERUJE U PREDHODNU PRIĆU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com