Kultura

Nele Karajlić: Očekujem ludu atmosferu u Nišu kao i uvek kada sam nastupao ovde

Nele Karajlić nastupiće pred niškom publikom, posle više od 20 godina koliko je prošlo od zadnjeg nastupa, 14. juna na Letnjoj pozornici. Od koncerta u Nišu, kako kaže, očekuje ludu atmosferu, a najavio je i moguće snimanje nastavka serije “Složna braća”.

“Znam da  ovde, uvek kad dođemo, bude ludo i  bude dosta znoja i da na kraju budu svi zadovoljni. Velika pauza nije vezana ni za mene, ni za Niš već za jedan neuobičajan život koji sam vodio i koji me je bacao sa jedne strane na drugu”, kazao je Nele.

Repertoar, kako je najavio, biće identičan kao na koncertu koji je nedavno održan u Beogradu, sviraće se stare pesme, čuvene pesme “Zabranjenog pušenja” kao i neke nove pesme.

“Drago mi je da se sada vraćam posle toliko godina da pevam one pesme koje sam još 80- ih godina pevao dok sam hodao po bivšoj Jugoslaviji”, rekao je Nele.

Nakon planiranih koncerata u Sloveniji, Republici Srpskoj, Nele, je najavio novi album.

” Dve pesme sam već izbacio, obe su neuobičajne za mene, ali ja volim da eksperimentišem. Pesma ” Kad je otišao Hase dva”  je na neki način presek šta se dešavalo samnom sve ove godine”, rekao je Nele.

Prema njegovim rečima, nastavka “Nadrealista” neće biti, jer kako kaže, to je dosta skup projekat i ne veruje da će neka televizija prihvati takav projekat, jer im se neće isplatiti, ali da očekuje nastavak “Složne braće” serije koja je sve popularnije među mladima.

“Neverovatan je podatak da tu seriju sada gledaju mladi ljudi koji nisu bili ni rođeni u to vreme i planiram da uradimo nastavak”, kazao je Nele.

Večaras će na Letnoj pozornici biti održana i promocija knjige “Solunska 28” koju je Nele posvetio kući njegovog dede na Dorćolu.

Foto: V.M.

“Lepo se poklopilo to da Laguna i Niški kulturni centar organizuju promociju moje knjige “Solunska 28″, drago mi je zbog toga što mi je boravak u Nišu produžen. Ja volim da budem ovde, ovaj grad mi je kao druga kuća, imam ovde dosta prijatelja i kolega tako da ćemo ovde večeras napraviti promociju knjige koja je inače, izašla pre godinu dana i koja je na neki način obeležila dobar komad mog života”, kazao je Nele.

Na promociji će biti predstavljena i njegova knjiga “Fajront u Sarajevu”,

” Knjiga govori o svemu što smo radili svirali, pravili nadrealiste koji su postali deo kulturnog nasleđa i sve ćete to videti u petak uživo. Fajront u Sarajevu ćete videti uživo u petak ovde na Tvrđavi”, rekao je Nele.

Prvi samostalni koncert Neleta Karajlića počeće u 21 čas 14. juna na Letnoj pozornici, a promociju knjige održaće večeras u 19 sati.

 

 

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com