Društvo

NEKULTURA: Novi kreveti u kući, stari na ulici

Krevetima, iako su stari i jesu za otpad, nije mesto na ulici. Ovu fotografiju redakciji je poslao poznati niški radnik u kulturi Dragan Ara Aranđelović, a ružan prizor dokumentovao je u neposrednoj blizini svoje kuće, na raskrsnici ulica Stanka Vlasotinčanina i Marije Bursać. Osim što je fotografisao nedelo, pozvao je i direktora niških komunalaca Bratislava Vučkovića i nekoliko sati kasnije bio prijatno iznenađen.

Svaka kuća ima bezbroj stvari koje u jednom trenutku postanu višak. Najčešće se odlučujemo da takve “viškove” bacamo u đubre na proleće, u sklopu velikog spremanja.

Domaćinu koji je svoje islužene krevete verovatno zamenio novim, ne služi na čast da ih je ostavio na sred ulice, u samom centru Niša.

“Kese da smećem i  dve olupine od kreveta bile su na rasksnici ulica Stanka Vlasotinčanina i Marije Bursać od juče, “ kaže Dragan Aranđelović koji je slikao prizor i poslao ga direktoru JKP Mediana, Bratislavu Vučkoviću.

On je dodao da je to uradio danas oko 8 sati, ali su izgleda niški komunalci brzo reagovali i u toku pre podneva odneli  bruku.

Bratislav Vučković nije odgovorio na naš poziv, a želeli smo direktno da mu prenesemo pohvale na račun radnika ovog preduzeća koji se svakog dana trude da očiste nemar i nekulturu pojedinih Nišlija.

“Svaka čast, zaista nisam očekivao tako brzu reakciju,” rekao je zadovoljno Aranđelović.

Međutim, i dalje ostaje otvoreno pitanje: koliko to radnika treba da upošljava Mediana da bi stigla da počisti sve što mi u svom nemaru bacamo na niške ulice?

Raskrsnica nekoliko sati kasnije

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com