Kultura

Neki od najznačajnijih artefakata Medijane izloženi u Banja Luci

Izložba MEDIJANA – ZADUŽBINA КONSTANTINA VELIКOG otvorena je u prisustvu velikog broja posetilaca u Muzeju Republike Srpske u Banja Luci 28. novembra 2019. godine. Autor izložbe je muzejski savetnik arheolog Vesna Crnoglavac.

Foto: Narodni muzej Niš

Otvaranju izložbe prisustvovao je generalni konzul Srbije u Banja Luci Vladimir Nikolić.

Uvodnu reč dao je direktor Narodnog muzeja Republike Srpske gospodin Miladin Savić posetivši i na Protokol o saradnji koji je potpisan sa Narodnim muzejom Niš novembra 2018. godine.

Foto: Narodni muzej Niš

Vesna Crnoglavac – autor izložbe i pomoćnik direktora Narodnog muzeja Niš zahvalila se na gostoprimstvu i podsetila sve prisutne na značaj arheološkog lokaliteta Medijana i na značaj kulturnog povezivanja Niša i Banja Luke.

Foto: Narodni muzej Niš

Prisutnima se obratila i mr Vesna Кotur – načelnica Odjeljena za zaštitu kulturnog nasleđa Republike Srpske zahvališvši autorki i Narodnom muzeju Niš na izložbi uz uverenje da je ovo samo početak plodonosne saradnje ove dve značajne institucije kulture.

Foto: Narodni muzej Niš

Na samoj izložbi predstavljeni su neki od najznačajnijih artefakata u vezi sa Medijanom a prvi put je predstavljena i maketa Кonstantinove vile u Medijani.

Izložba će biti otvorena do 31. januara 2020. godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com