Politika

Nekadašnji gradonačelnik Niša i premijer Srbije Zoran Živković odlazi u političku penziju

Osnivač Nove stranke, nekadašnji premijer i gradonačelnik Niša, Zoran Živković naveo je da odlazi u političku penziju i da bi to trebalo da urade i svi političari njegove generacije.

 

„Svi političari koji su svoju aktivnost započeli u prvoj polovini poslednje decenije prošlog veka trebalo bi odmah da odustanu od daljeg direktnog političkog delovanja. Dakle, da svi daju ostavke na stranačke i državne funkcije i da istupe iz članstva stranaka čiji su članovi. Ovo se odnosi i na mene“, napisao je Živković u autorskom tekstu za novi broj nedeljnika NIN, navodeći argumente.

Kako je naglasio, „za pametne – dosta, dovoljno je trajalo“. Po njegovim rečima, 30 godina permanente političke aktivnosti u nezrelom, neartikulisnom, po pravilu primitivnom nekonzistentom političkom ambijentu donosi i adekvatne posledice.

„Ti akteri bivaju omraženi, prezreni, neinteresantni i štetni za ideje, programe i planove koje njihove političke organizacije predstavljaju i pokušavaju da na izborima za njih pridobijaju glasove gradjana, one glasove koje politička mafija već nije pokrala illi kupila“, naveo je Živković.

On je neglasio da „napred rečeno važi za sve pomenute aktere, političare veterane“. Ukazao je da, „naravno da oni nisu svi isti, razlike medju njima su dramatične, a njihove osobine ponekad su potpuno drugačije“.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. Nisi ni trebao, tako nepismen u politiku. To je isuviše ozbiljan posao za tebe tako neukog i neobrazovanog

    1. Najlakše je nekoga pljuvati u vremenu kada je on počeo da se bavi politikom teško je bilo postati i brigadir u nekoj fabrici. Dogurati do funkcije premjera mogu samo pametni o sposobni, ne znam šta ima od školske spreme ali je jako rečit. Politički ne pripadamo “isto svetu” i nije mi sinpatičan zbog veličanja Zorana Djinjdjića, ako mu je dotični bio idol i veliki vizionar zašto je napustio taj njegov vizionarski put i osnovao svoju partiju. Inače baš me interesuje šta si ti postigao u životu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com