Društvo

Nekadašnja Sarajevska ulica dobila asfalt. Mašine se sele u Vojvode Putnika

Ulica 63. padobranske brigade, u naselju Šljaka u GO Crveni Krst, dobila je asfalt u dužini od 730 metara. Uređeni su i trotori, zamenjena kanalizaciona mreža. Radove je danas obišla gradonačelnica Niša sa saradnicima i najavila da će se nakon ove, mašine preseliti u ulicu Vojvode Putnika.

 

Dragana Sotirovski, gradonačelnica Niša

„Obično obilazim radove dok su mašine tu, sada smo se dogovorili da obiđem kad su radovi završeni i ja sam oduševljena. U šali kažem da neće valjda avioni da promaše i slete nasred ulice jer ovo izgleda kao pista. Najvažnije je da ono što dogovaramo sa građanima tako i radimo. Već ove nedelje će iz Sarajevske, odnosno sada je to ulica 63. padobranske brigade, mašine otići u Vojvode Putnika. Tamo se nastavljaju radovi na izgradnju novog kružnog toka, koji smo ostali dužni građanima. Paralelno sa tim završavaju se ulice u svim gradskim opštinama“, izjavila je gradonačelnica Sotirovski.

Zoran Prokić, v. d. direktora Direkcije za izgradnju dodaje da su njihovi radnici i te kako aktivni u opštini Crveni Krst.

„Na jednoj interesantnoj lokaciji, Miljkovac-Cerje, na deonici od oko osam kilometara radovi su u toku i očekujemo za nekih mesec dana završetak radova. Vrlo bitna trasa, koja spaja Crveni Krst i Pantelej, trasa, koja je interesantna i za sve posetioce našeg grada i za turističku destinaciju Cerjanska pećina“, rekao je Prokić i najavio radove u ulici Braće Stojanović, koji će početi za nekoliko dana.

Građani iz naselja Šljaka iskoristili su posetu rukovodstva Grada i poručili im da je neophodna i zamena azbestnih cevi u susednoj Ložioničkoj ulici.

„Čekali smo na asfalt prilično dugo, ovo je jedna od važnijih ulica, koju koriste i građani koji krenu ka niškom Aerodromu“, kazao je Ljubiša Zlatanović iz Saveta građana „12. februar“.

Predsednik Opštine Crveni Krst kaže da je završetkom ove ulice ispunjen jedan od prioriteta iz prošle godine, ali da je još toga potrebno uraditi u ovom naselju.

Prof. dr Miroslav Milutinović, predsednik GO Crveni Krst

„Ovo je bio naš prioritet iz prošle godine, što je obećao karavan gradonačelnice i danas smo to ostvarili. Oko 1.000 metara ulice je završeno i dobili smo jednu evropsku ulicu sa kanalizacijom, trotoarima i sa saobraćajnicom“, poručio je Miroslav Milutinović.

 

Predsednik opštine je rekao i da je sa rukovodstvom Grada već razgovarao i o rešavanju problema vodovoda i kanalizacije u šest sela.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Zasto nisu zavrsili kompletnu Sarajevsku ulicu, sto vodi ka faveli? Koliko znam i tamo je kopano. 1m zdravog dela kolovoza ne postoji. A velika je potreba za tom rutom kada je rampa spustena po 20min

  2. Nemojte samo Vojvode Putnika,napravili ste užas od ulice,ako sada dođete godinu dana ćete praviti katastrofu od ulice.Projektanta u zatvor i ključ baciti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com