Virus KoronaZdravlje

Negativan test ili izolacija, NOVE mere Kriznog štaba

Stranim državljanima biće potreban negativan pi-si-ar test, a državljani Srbije koji ne budu imali negativan test ići će u izolaciju od deset dana, nove su mere koje je danas usvojio Krizni štab. Aktuelne mere za suzbijanje epidemije koronavirusa ostaće na snazi do petka 18 decembra. Posle toga će ponovo zasedati Krizni štab, saopštila je član Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević.

Kada je reč o merama koje ostaju na snazi, Darija Kisić Tepavčević je precizirala da je reč o zabrani rada svih objekata posle 17 časova, osim prehrambenih prodavnica, apoteka i benzinskih pumpi.

„Za sve strane državljane biće obavezn pi-si-ar test pri ulasku u zemlju od 20. decembra najverovatnije do 10. januara“, rekla je Darija Kisić Tepavčević.

I građani Srbije ukoliko ne budu imali negativan pi-si-ar test biće u obavezi da budu u kućnoj izolaciji od 10 dana koju će moći da prekinu ako u međuvremenu urade pi-si-ar test i on bude negativan.

Apelovala je na ljude da proslave praznike u najužem krugu porodice i da s epridržavaju svih mera.

„Ako je vaše pitanje da li će neko po kućama kontrolisati slave, to naravno nije moguće, a niko ni ne želi da vrši takve vrste kontrola. Nadam se da polazimo svi od sebe i da svi želimo u našem domu da imamo jednu zdravu atmosferu i da ne budu porodični domovi mesta gde će virus da se prenosi“, kazala je Darija Kisić Tepavčević.

Na osnovu izveštaja manji je broj pregleda u ambulantama, međutim zabrinjava to što je kod ukupnog broja osoba koje se javljaju lekaru veći procenat onih koji zahtevaju hositalizaciju, i vieći broj težih formi bolesti.

„Ali, ako je nešto obećavajuće, manje je opterećenje na ambulante i manji broj pregleda“, zaključila je Darija Kisić Tepavčević.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button