Virus Korona

Nedimović: Radon nova privremena bolnica, situacija u Nišu se smiruje

Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede i šef Kriznog štaba za Nišavski i Toplički okrug rekao je za RTS da se situcija u Nišu polako smiruje.

Sinoć je otvorena još jedna privremena bolnica u Niškoj Banji za pacijente sa blagom slikom koji dolaze iz redova policije ili su zdravstveni radnici.

“Radon je sinoć otvoren kao nova privremena bolnica i prvi pacijenti su već smešteni. Bilo je potrebno i da prebacimo neke od pacijenata iz Zelengore. Trenutno u Radonu ima 156 lica”, rekao je ministar.

On je dodao da se trenutno vodi najveća bitka u zdravstvenim institucijama što se Srbije tiče. Krizni štab za Nišavski i Toplički okrug biće na terenu dok bude bilo potrebno, čim pokazatelji budu dobri ostavićemo Nišlijama da dalje vode sami.

“Juče je po drugi put testirano njih 35 iz one grupe ljudi koja je zaražena iz Lugana i svi su otpušteni kući u dobrom stanju. Polako ulazimo u završnicu kada je u pitanju situacija u Nišu”, rekao je Nedimović.

U Srbiji je na snazi mera zabrane kretanja, koja je počela u petak u 17.00 i trajaće sve do utorka u 5.00.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com