Virus KoronaZdravlje

Nedimović: Privremena bolnica u Hali Čair se zatvara

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović na konferenciji Štaba za upravljanje krizom u Nišavskom i Topličkom okrugu poručio je da će privremena bolnica u Hali Čair biti stavljena u postupak mirovanja.

Nedimović je kazao da će velika sala, mala sala i hotel biti dezinfikovani i da će sve spremno ako ponovo bude potrebno, a tridesetak pacijenata će biti prebačeno u Studentski centar.

Branislav Nedimović; Foto: Pres služba gradonačelnika Niša

“U ovom trenutku u Kliničkom centru Niš ima 282 slobodna kreveta, za razliku od pre sedam dana, kada smo imali svega 70 slobodnih kreveta i morali smo da razmišljamo o rezervnoj varijanti. I dalje imamo priliv pacijenata, ali je situacija dosta bolja”, kazao je Nedimović.

On je istakao da nema opuštanja i da ljudi moraju strogo da poštuju mere i dalje.

Epidemiolog Branislav Tiodorović je istakao da je Situacija mnogo povoljnija, ali je potrebno da izdržimo još dve nedelje.

Foto: Pres služba gradonačelnika Niša

“Današnji podatak je da imamo 6,5% pozitivno od ukupno testiranih, juče je bilo 7,2% pozitivnih, za razliku od prethodnog perioda kada je bilo i 40% pa i 45 % pozitivnih”, poručio je Tiodorović.

Tiodorović je dodao da je najteža situacija u Gerontološkom centru.

Kako je saopštio epidemiolog dr Branislav Tiodorović, prema poslednjim podacima u Nišu je od početka epidemije 27 osoba preminulo od posledica izazvanih virusom korona.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com