Društvo

Nedimović: Masovno testiranje u Nišu, potrebno još kovid bolnica

U Nišu je održana prva sednica Štaba za upravljanje krizom u Nišavskom i Topličkom upravnom okrugu. Krizni štab, na čelu sa ministrom Branislavom Nedimovićem sagledao je kompletnu epidemiološku situaciju u Nišu, epidemiolozi Darija Tepavčević Kisić i Branislav Tiodorović obišli su sve ustanove za koje su smatrali da je potrebno utvrditi epidemiološku situaciju.

Ministar Branislav Nedimović koji je na čelu Kriznog štaba za niški i toplički okrug kaže da se u Nišu sprovodi masovno testiranje i vrši dezinfekcija ustanova i ulica u cilju ublažavanja sadašnje epidemiološke situacije.

“Nastavljamo dezinfekciju i predstoji nam veliki posao na dezinfekciji Gerontološkog centra, kao i dezinfekciji Doma zdravlja. Ovu dezinfekciju vršiće ruski stručnjaci zajedno sa zaposlenima u JKP „Mediana“, rekao je Nedimović.

Nedimović je rekao da je situacija u Nišu eskalirala zbog Gerentološkog centra gde je bilo dosta propusta i, kako kaže, biće potrebno da se mnogo radi na popravljanju situacije.

“Stanje u Gornjoj Toponici je pod kontrolom. U Domu za odraske Kulina sprovedeno je testiranje svih korisnika i zaposlenih”, kazao je ministar.

U toku prepodneva biće završeno kompletno testiranje svih korisnika i zaposlenih Doma za smeštaj odraslih u Kulini i tada će se znati prava slika, kazao je ministar.

Kako je rekao, u niškom Zavodu za javno zdravlje i Veterinarskom institutu 15. aprila testirano je oko 600 osoba, među kojima su novi pacijenti, ali i oni koji treba da napuste privremene bolnice. Ministar je rekao da će biti sprovedeno masovno testiranje u Nišu u svim ustanovama za koje je procenjeno da je potrebno, kao i građana koji su upućeni u kovid ambulante.

Trenutno je u Kliničkom centru Niš 452 obolelih od koronavirusa, smešteni su u dva različita objekta. Zato je najavio da će uputiti predlog državnom štabu da se otvore nove kovid bolnice u okruženju. Time bi, kaže, rasteretili Niš.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Sotirovskoj nije mesto pored ovih u komisiji. Nije se pojavljivala mesec dana, a sada se gura da se uslika. Svim gradskim većnicima Niša smanjiti platu na republički minimalac, oduzeti im službena kola.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com