Društvo

Nedelja medijske i informacione pismenosti

Povodom Nedelje medijske i informacione pismenosti koja se na globalnom nivou obeležava od 25. oktobra do 1. novembra, Media i reform centar Niš organizuje niz događaja sa partnerima iz lokalne zajednice, sa ciljem aktuelizacije medijskog i informacionog obrazovanja.

Počev od 25. oktobra u Deli prostoru će se održati izložba fotografije od 18 sati. Na Filozofskom fakultetu 26. oktobra u 12 sati održaće se tribina na temu Perspektive medijske pismenosti. 

Projekcija filma Važnost slobode medija održaće se 27. oktobra u Gimnaziji Svetozar Marković sa početkom od 13:30.

Tokom vikenda, 28. i 29. oktobra, u Obrenovićevoj ulici biće diskusija na temu Informisanje građana o medijskoj pismenosti u periodu od 12 do 14 sati, dok će 30. oktobra u EU Info point-u biti diskusija na temi Razumevanje medija koja je zakazana za 17 sati.

31. oktobar je zakazan za Zajedničku akciju lokalnih medija, gde mediji mogu objaviti prilog, fotografiju ili post na društvenim mrežama o važnosti medijske pismenosti, uz heštegove #GlobalMILWeek i #MILCLICKS i time dobrineti važnost medijskom opismenjavanju.

Završni dan Nedelje medijske i informacione pismenosti, 1. novembar obeležiće Gradski forum na temu Medijska pismenost: Stvaranje kritičkog mišljenja koji će se održati u Oficirskom domu sa početkom od 11 sati.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com