Politika

Nebojša Kocić novi predsednik Opštine Medijana

Nebojša Kocić, odnedavno član Srpske napredne strane, novi je predsednik Gradske opštine Medijana, odlučeno je na današnjoj vanrednoj skupštini. Dosadašnji predsednik najveće niške opštine Milan Krstić, je na ovo mesto podneo ostavku.

Kocić je diplomirani ekonomista i vodeći menadžer prodaje u Elektrodistribuciji, donedavno je bio član Demokratske stranke.

Na 8. hitnoj sednici Skupštine opštine Medijana dobio je podršku 20, protiv su bila 2 odbornika, dok je 5 odbornika pokreta Dosta je bilo pocepalo svoje glasačke listiće.

“Trudiću se da sve ono što je započeto i završim, a realizovaćemo i nove ideje i nove projekte – sve u interesu građana Medijane”, izjavio je Kocić.

Do promena na čelu GO Medijana došlo je nakon što je nova odbornička grupa SNS-a u ovoj niškoj opštini pokrenula je inicijativu za smenu svog partijskog kolege Krstića.

O Krstićevoj smeni se u niškoj javnosti spekulisalo nekoliko dana, a ona se našla i na dnevnom redu jutrošnje skupštine. Pre usvajanja dnevnog reda Krstić je podneo ostavku, a vanredna sednica za izbor novog predsednika zakazana je nekoliko sati kasnije.

Foto: Privatna arhiva

Smenu su odbornici zatražili zbog, kako je navedeno, “neracionalnog trošenja budžetskih sredstava Opštine koji nisu u skladu sa prioritetima”. Odgovor Milana Krstića bila je ostavka uz obrazloženje da “nije bilo nenamenskog trošenja para iz budžeta opštine i da će novog predsednika sačekati 10 miliona dinara na računu”.

Ostavku je, na vanrednoj sednici, podneo i dosadašnji sekretar SO Medijana, na čije je mesto postavljen diplomirani pravnik, Darko Mihajlović.

U ovom trenutku, pozicija broji 17 odbornika, dok ih je u opziciji 10. Opozicija smatra da je novonastala situacija legalna, ali da nema legitimitet te da su vanredni izbori u Medijani najbolje rešenje.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com