Društvo

Neasfaltirane ulice i drugi infrastrukturni problemi ponovo glavna tema prijema građana

Građani Niša u najvećoj meri tražili su danas na prijemu građana od gradskog rukovostva asfalt. Međutim, da bi se do toga došlo neophodno je rešiti pravno imovinske odnose, koji i jesu glavna prepreka. Taj postupak prema rečima vd načelnika Gradske uprave za imovinu i održivi razvoj Milana Nikolića nije jednostavan i traje dugo.

 

Milan Nikolić, vd načelnika Gradske uprave za imovinu i održivi razvoj

“Zajedno sa građanima nalazimo način da obavimo pripreme za kompletnu proceduru, kroz parcelaciju, otuđivanje javnog interesa i eksproprijacije zemljišta. Najčešće se građani javljaju svojim opštinama, koje u saradnji sa nama određuju prioritete, da bi se nakon toga pokrenula procedura i za samu izgradnju ulice.”, objasnio je Nikolić.

Ozakonjenje objekta nije bitan momenat za asfaltiranje ulice, to jeste bitno, ali kasnije kada se podnose zahtevi za priključenje na novu infrastrukturu, vodovodnu i kanalizacionu mrežu.

“Vrlo su česte situacije da meštani zarad izgradnje ulice ustupaju zemljište gradu i to je jednostavnija procedura, jer se postupak sprovodi samo na osnuvu zahteva, mimo eksproprijacije. To je najbrži put da se dođe do asfalta.”, rekao je Nikolić.

Upravo je Nišlijka Ivana Vujaklija, stanovnica Vinogradarske ulice u GO Pantelej dala predlog gradu da se ova ulica asfaltira.

“Rešenje o eksproprijaciji smo dobili još 2012. godine i od tada ističe dokumentacija svake godine. Sada je potrebno pokrenuti sve ponovo, nadam se da će biti napretka. Radi se o ulici koja ima stotinak metara, nije velika, ali je svakome potrebna ulica nije bitno koliko stanovnika tu žive.”, kazala je ona medijima.

Dragana Sotirovski, gradonačelnica Niša

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je istakla da je asfaltiranje ulica nezaobilazna tema na svakom prijemu građana.

“Danas je bilo dosta onih koji su sa tim zahtevima došli do Gradske kuće. Problem vodovoda i kanalizacije u naseljima “9. maj” i “Nikola Tesla”. To su uobičajeni problemi sa kojima se na gotovo svim prijemima sa građanima susrećemo. Najvažnije je da nam ljudi veruju, da dolaze sa problemima i da odlaze zadovoljni, a to je ono što nas čini zadovoljnim. Uvek to i poručujemo da sve što imamo, najlakše je rešiti tako što se sretnemo, dogovorimo, vidimo ko je za to zadužen i na kraju problem i rešimo.”, zaključila je ona.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com