Društvo

“Ne damo niški aerodrom”: Gradjani će znati kako su odbornici glasali o aerodromu

Inicijativa “Ne damo niški aerodrom” najavila je da će uputiti na adrese 61 odbornika u Skupštini grada Niša pisma u kojima će ih pozvati na ličnu odgovornost pred glasanje o sudbini niškog aerodroma. Najavljeno je takođe da će dan nakon održavanja skupštinskog zasedanja, biti saopšteno gradjanima kako je koji odbornik glasao.

Bivši republički poslanik i pokretač protesta u Nišu Miloš Bošković pozvao je sve gradjane Niša da u utorak 10. aprila u devet časova dodju ispred Skupštine grada, “kako bi ih odbornici čuli”.

“Dodjite da kažete kako bi voleli da odbornici glasaju i da čujete mišljenje odobrnika kada je u pitanju aerodrom”, rekao je Bošković na forumu koji je pod nazivom “Čiji je niški aerodrome” održan u niškom Medija centru.

On je kazao da odluka o oduzimanju aerodroma gradu i stavljanje u državno vlasništvo predstavlja veliku uvredu i poniženje za Nišlije.

“Kada bismo izgubili aerodrom, izgubili bismo ponos”, izjavio je Bošković.

Danijel Dašić iz Nacionalne koalicije za decentralizaciju rekao da se “ovde radi” o otimanju imovine gradjana Niša u vrednosti od preko 50 miliona evra.

“Gradonačelnik je rekao da Niš ništa ne poklanja jer aerodrom nije vlasništvo grada. U Katastru piše da je aerodrom javna svojina, a da je vlasnik grad Niš”, kazao je Dašić.

Prema njegovim rečima, Nacionalna koalicija za decentralizaciju će preko svojih kanala pratiti glasanje svakog odbornika u Skupštini grada.

“Verujem da kada budu tako osvetljeni očima javnosti, da neće glasati onako kako im govori Beograd, već u interesu onih koji su ih glasali”, rekao je Dašić.

Predsednik Skupštine opštine Niš u periodu od 1986-1989. godine Dragoslav Pavlović rekao je da sve što je uloženo u aerodrom u Nišu 1985. i 1986. godine, plaćeno je iz budžeta Skupštine opštine Niš.

“U to vreme nismo čekali da dodju pare iz Beograda u budžet lokalne samouprave, već su se svi prihodi – savezni, republički, lokalni, prikupljali na nivou lokala, a otuda u procentima isplaćivali kome koliko treba”, rekao je Pavlović.

On je rekao da je decentralizacija ključ za rešenje nastalog problema, ali i drugih sličnih.

Inicijativa “Ne damo niški aerodrom” danas je predsedniku Skupštine grada Niša Radetu Rajkoviću uputila pisani zahtev da se dozvoli prisustvo i obraćanje člana Organizacionog odbora Inicijative “Ne damo niški aerodrom” Mladena Jovanovića na sednici gradske Skupštine, zakazane za 10. april.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com