Sport

Ne damo da se zaboravi već 42 godine

Ne prođe sedmi april, a da se veterani Fudbalskog kluba Radnički ne okupe na Čairu, a zatim zajedno izađu na teren, isto onako kao 1982. godine kada su savladali slavni Hamurger sa 2:1.

Bio je to prvi polufinalni meč Kupa UEFA i bilo je to vreme kada se živelo za fudbal. To znaju svi oni koji su bežali sa posla ili iz škole da bi gledali utakmice čuvenog „Reala sa Nišave“.

Kako i ne bi kada je Radnički redom pobeđivao Napoli, Grashopers, Fejenord, Dandi junajted i na kraju Hamburger. Nišlije je u vođstvo doveo Sanid Beganović, a rezultat je izjednačio Fon Hesen. Pobedu je svom timu, nakon prodora, doneo kapiten Milovan Obradović.

“Pobedili smo Hamburger koji je godinu dana kasnije postao prvak Evrope ,napravili svetski uspeh. Želeo bih iskreno da neki naš klub dođe po polufinala ili finala u nekom evopskom takmičenju. Koliko smo bili dobri i koliko su nas se plašili govori podatak da su svi potencijalni protivnici na žrebu želeli da nas izbegnu”, govori Milovan Obradović.

Ekipu je u drugom evorpskom pohodu predvodio Dušan Duca Nenković, a Radnički je slavio u sastavu: Milenković, Gavrilović, Obradović, Bojović, Vojinović, Drizić, Stojiljković, Đorđević, Nikolić (Stanković), Aleksić (Radosavljević), Beganović.

“Uvek je emotivno kada se prisetimo tih godina. Okupljamo se svake godine, tradicionalno, ne damo da se zaboravi. U gradu ima dosta mladih ljudi koji znaju sve o vremenima kada je Radnički beležio dobre rezultate, a često i nas tereju da im govorimo kako je to bilo”, ističe nekadašnji čuvar mreže Zoran Milenković.

Utakmicu na Čairu pratilo je oko 25 000 ljudi. Ulaznica nije bilo nedeljama unapred, a stadion je bio mali da primi sve one koji su hteli da podrže Radnički, budu deo istorije…

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com