Obrazovanje

Naviše priznanje – Svetosavska nagrada dekanu Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja dr Milovanu Bratiću

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić, uručio je u Vladi Republike Srbije Svetosavske nagrade za 2020. godinu istaknutim pojedincima i institucijama.

Nagrade su dodeljene za postignute izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja, unapređivanje obrazovno-vaspitne prakse i razvoj naučnih i umetničkih dostignuća u oblasti obrazovanja i vaspitanja u Republici Srbiji. Čestitajući dobitnicima ministar Ružić, je rekao da su današnji dobitnici dokaz da Sveti Sava živi u svima nama.

Među najboljima našao se i dekan Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu prof. dr Milovan Bratić.

On je ovu nagradu dobio za ukupan doprinos razvoju visokog obrazovanja u Republici Srbiji i za postignute izuzetne rezultate u osiguranju kvaliteta i promociji visokog obrazovanja.

“Njagovim dolaskom na mesto dekana fakultet dospeva na poziciju između 100. i 150. mesta na Šangajskoj listi. Dosledan u podršci unapređivanju rada ustanove, kroz primenu savremenih dostignuća, metoda i tehnologija u obrazovno-vaspitnom i naučno-istraživačkom radu. Zaslužan je za akreditovanje studijskih programa na daljinu, što je bilo od velike pomoći tokom pandemije. Dobitnik je Ordena za višegodišnje zalaganje za očuvanje i širenje pravoslavlja”, obrazloženje je za ovu nagradu.

Foto: www.fsfv.ni.ac.rs

Bratić: Nagrada za časne

„Velika mi je čast što sam dobitnik Svetosavske nagrade, koja se dodeljuje u ime velikog srpskog prosvetielja i tvorca moderne srpske države. Biti prepoznat u mnoštvu kvalitetnih i stručnih ljudi u svojoj struci, čini me ponosnim i časnim. Zahvaljujem se svima koji su imali udela u dodeli ove prestižne nagrade“, izjavio prof. Bratić.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com