Društvo

“Nauk nije bauk” u Nišu po deveti put

Sa novim ekperimentima i idejama, više od 1000 učenika i studenata, ali i instituta iz Mađarske, Austrije, Makedonije, Rumunije, Republike Srpske, Crne Gore i Srbije Nišlijama će se predstaviti na devetom po redu festivalu “Nauk nije bauk” i otkriti kako funkcioniše nauka .

Sada već nadaleko poznat Festival nauke koji organizuju učenici i nastavnici Gimnazije “Svetozar Marković” , a koji je prošle godine posetilo čak 25.000 ljudi, biće održan 31. marta i 1. aprila na Elektronskom fakultetu u Nišu, od 10 do 19 sati. Prema najavama direktora Gimnazije “Svetozar Marković” Marijana Mišića, festival će otvoriti gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

“Očekujemo veliki broj posetilaca i ove godine, a što se tiče organitzacije, skoro sve je spremno. Kao i ranijih godina, za one koji ne mogu da dođu do Niša, obezbedili smo live streaming tokom oba dana događaja”, kaže Mišić.

Festival “Nauk nije bauk” je prošle godine posetiloje i mnogo gostiju iz regiona i inostranstva, pre svega iz Austrije, Francuske i Makedonije. Na preko 80 štandova postavke je izložilo oko 1200 učesnika – osnovaca, srednjoškolaca i studenata.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com