Društvo

Naučno-tehnološki park se gradi, uskoro nastavak izgrdanje Studentskog doma

Gradonačelnik Darko Bulatović obišao je gradilište budućeg Naučno-tehnološkog parka na Gradskom polju gde je od Aleksandra Nikčevića predstavnika kompanije Konkord Vest izvođača radova dobio uveravanje da se, bez obzira na vremenske prilike, radovi izvode planiranom dinamikom i bez kašnjenja. Gardonačelnik je tom prilikom najavio i početak radova Studentskom domu kazavši da je sve spremno za nastavak ove investicije započete pre 15 godina.

”Kiša i hladno vreme nam prave male probleme, jer ne dozvoljava betoniranje i izolacione radove, ali to neće imati uticaja na ukupnu dinamiku, tako da će svi ugovoreni rokovi zasigurno biti ispoštovani”, rekao je Nikčević.

Gradonačelnik Bulatović je istakao da je zadovoljan tokom radova, jer je ovo važan državni projekat, ali i projekat od nemerljive važnosti za grad Niš, i za visokoobrazovane ljude i naučnike, pre svega.

”Pravo zadovoljstvo videti na jednom mestu tri velika krana koji grade Naučno tehnološki park i stanove za pripadnike snaga bezbednosti, a već za mesec dana ovde će biti još kranova kada otpočnu radovi na novoj zgradi Elektronskog fakulteta, a i na Studentskom domu, pošto je sve spremno za nastavak ove investicije koja je započeta pre petnaest godina i do dana današnjeg nije ništa urađeno”, kazao je Bulatović.

Prema rečima Milana Ranđelovića, direktora Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte koja ispred grada prati radove na realizaciji ovog projekta, privode se kraju pripreme i za početak izgradnje nove lamele Elektronskog fakulteta gde Grad treba da obezbedi nedostajuću infrastrukturu i izmesti pojedine postojeće instalacije kako bi radovi mogli da počnu.

”Tender je okončan, čeka se još samo saglasnost Evropske investicione banke oko finansija i očekujemo da do kraja marta krene i izgradnja same zgrade nove lamele Elektronskog fakulteta”, istakao je Ranđelović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com