DruštvoEkonomija

Naučno-tehnološki park Niš KAO PRIMER DOBRE PRAKSE predstavljen na Dubai Expo 2020

Da je Naučno-tehnološki park Niš za samo godinu dana operativnog rada prepoznat kao primer dobre prakse u razvoju inovacionog i startap ekosistema i razvoju biznis modela naučnotehnološkog parkovaa, govori i učešće direktora NTP Niš, dr Milana Ranđelovića na panel diskusiji Obrazovanje – pokretanje preduzetnickog ekosistema organizovanoj od strane Privredne komore Dubai na najvećoj svetskoj izložbi Dubai Expo 2020.

Foto: NTP; Milan Ranđelović, direktor

Direktor Ranđelović predstavio je aktivnosti Vlade Republike Srbije kojima se podstiče digitalizacija, komercijalizacija inovacija i saradnja aktera na nacionalnom nivou, kao i rezultate NTP Niš i načine saradnje sa svim akterima na regionalnom nivou u procesu formiranja i razvoja inovacionog i startap ekosistema.

Jedan od ključnih ciljeva Naučno-tehnološkog parka Niš upravo i jeste razvoj ekosistema, ali i podsticanje inovativnog tehnološkog preduzetništva i razvoj startapova u Regionu jugoistočne Srbije.

Našim dosadašnjim radom i rezultatima NTP Niš postao je regionalni centar inovacija i primer dobre prakse, jer je uspostavljena aktivna saradnja sa svim najznačajnijim partnerima u regionu sa kojima zajedno radimo, kažu u niškom NTP-u.

Za samo godinu dana ova zajednica broji 50 kompanija koji zapošljavaju preko 500 visokoobrazovnih, uglavnom mladih ljudi i inženjera, koji svakodnevno rade na razvoju novih, globalno konkurentnih inovativnih proizvoda i usluga iz NTP Niš.

Foto: NTP

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com