Virus KoronaZdravlje

Naučni rad niškog hirurga u vodećem svetskom naučnom časopisu

Asistent dr Milan Mitković, specijalista ortopedske hirurgije i traumatologije, Кlinike za ortopediju i traumatologiju, Univerzitetskog Кliničkog centra u Nišu, objavio je autorski rad, zajedno sa kolegama iz Beograda i Novog Sada, pod nazivom “Influence of coronavirus disease 2019 pandemic state of emergency in orthopaedic fracture surgical treatment “, publikovan u naučnom časopisu vodećeg svetskog izdavača Springer.

 

Naučni rad je potekao iz naše institucije i prema online bazama podataka, prvi je rad o uticaju COVID-19 SARS 2 pandemije na hirurško lečenje ortopedskih preloma u širem regionu Jugoistočne Evrope.

“Univerzitetski Кlinički centar Niš čestita kolegi Milanu Mitkoviću na uspehu i poziva ostale kolege da aktivno učestvuju u naučnom i istraživačkom radu i na taj način unapređuju rad Univerzitetskog Кliničkog centra i reprezentuju svoju ustanovu u zemlji i inostranstvu”, stoji u saopštenju UKC koje je potpisao direktor dr Zoran Perišić i dodaje da se na taj način značajno podiže referentnost  ustanove, odnosno njena stručna i naučna kompetencija.

Ovaj primer bi trebalo da posebno mladim i perspektivnim stručnim i naučnim radnicima da podstrek da i u teškim uslovima pandemije COVID19 SARS 2, mogu sebe i nišku ustanovu da unaprede na najbolji i najuspešniji način.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com