Virus Korona

Natrijum-hipohlorit građanima i upravnicima stambenih zajednica

JKP “Naissus“ Niš na 10 lokacija u gradu postavlja mobilne rezervoare sa dezinfekcionim sredstvom kao dodatnu meru zaštite u borbi protiv koronavirusa. Dezinfekciono sredstvo je na bazi hlora, Natrijum-hipohlorit (NaClO) moći će da se preuzme u vremenu od 11 do 16 sati.

Rastvor se upotrebljava isključivo za dezinfekciju površina (podova, hodnika, sanitarije, rukohvata). Nije namenjen za dezinfekciju ruku, odeće, nameštaja, tepiha i životinja. Ne sme se koristiti zajedno sa drugim sredstvima. Iz Naissusa upozoravaju građane na opasnost usled neprimerene upotrebe.

 

“Sredstvo za dezinfekciju ne sme doći u dodir sa kožom. U slučaju kontakta sa kožom ili očima, isprati velikom količinom vode. U slučaju da se proguta odmah potražiti lekarsku pomoć. Držati van domašaja dece, na tamnom i hladnom mestu”, napominju u JKP “Naissus”.

Mobilni rezervoari se nalaze na deset lokacija:
Gradska opština Medijana
1. Vizantijski bulevar (kod marketa“Tempoekspres“)
2. Trg kralja Aleksandra (kod škole Radoje Domanović)
3. Preko puta Doma zdravlja (kod vatrogasnog doma)
4. Ispred zgrade Gradske opštine Medijana
Gradska opština Palilula
5. Ugao ulica Ljubomira Nikolića i Dragutina Mitića (kod pijace)
6. Ulica Stanoja Bunuševca (kod Niškog kulturnog centra)
7. Ulica Petra Aranđelovića
8. Ugao ulica Bubanjskih heroja i Dimitrija Leke
Gradska opština Crveni krst
9. Bulevar 12. februar (kod supermarketa IDEA)
Gradska opština Niška Banja
10. Na okretnici prema šetalištu

“Dezinfekciono sredstvo biće deljeno upravnicima skupštine stanara i građanima. Za samu raspodelu biće zaduženi volonteri iz gradskih opština”, saopštavaju iz ovog preduzeća.

Ovakvu akciju distribucije dezinfekcionih sredstava sprovodiće periodično vodeći računa da ne ugroze stabilan proces funkcionisanja u sektoru proizvodnje vode, zaključuju u saopštenju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Док се они сете овде, цео град ће бити заражен…. моја зграда није нити чишћена нити дезинфикована ко зна колико дуго….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com