Društvo

Natkrivena pijaca “Krive livade” imaće mlečnu halu, parking za dostavna vozila i noćni market

“Modernom Nišu potrebne su moderne pijace po meri i prodavaca i kupaca. Upravo takva biće pijaca “Krive livade” poznata i kao Boško Buha u GO Medijana. U toku su radovi na njenoj rekonstrukciji koje sam obišla sa direktorom Tržnice Goranom Đorđevićem. Pijaca će biti natkrivena, tezge sa voćem i povrćem odvojene od tezgi sa robom, a tu je i mlečna hala. Nove tezge dodatno će oplemeniti ceo ambijent. Biće uvedena i noćna prodaja. Pijaca će imati i parking za dostavna vozila. Kada radovi budu završeni biće to “pijaca novog doba”, napisala je gradonačelnica Dragana Sotirovski na svom fejsbuk nalogu.

Gradonačelnica je prilikom obilaska pijace istakla da će natkrivena pijaca ima noćni market, kako bi radnici koji imali mogućnost da produže svoje radno vreme.

Prema njenim rečima, ovo će biti jedna od najvećih i najlepših pijaca u Srbiji.

Sada će ovaj deo koji je bio poljoprivredni biti robni, a cela poljoprivredna strana će biti uz Bulevar, tako da ćemo dobiti prazan plato koji će na sredini pijace kasnije moći da se koristi za neke druge stvari. Na kraju ovog meseca ćemo očistiti i ovaj deo pijace sa robnim tezgama i od tog trenutka sledećih dva meseca biće skroz prazna pijaca da bi konstrukcija mogla da bude završena“, ističe je Goran Đorđević, direktor Tržnice.

Prema njegovim rečima, otvaranje pijace se očekuje najverovatnije krajem januara ili početak februara naredne godine.

 

Do 25. novembra biće ispražnjen i deo pijace gde se nalaze robne tezge, potvrdili su za Niške Vesti iz JKP „Tržnica“.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com