Kultura

Nataša Ninković glumica pete festivalske večeri

Nataša Ninković pobrala je najveće simpatije publike pete večeri 54. Festivala glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma u Nišu.

Zahvaljujući glasovima publike uloga Vide u filmu „Ajvar“, rediteljskom prvencu Ane Marije Rosi, osim statuete „Branko Miljković“ koju dodeljuje My place group, donela joj je i salve aplauza na Letnjoj pozornici nakon emitovanja filma.

Film „Ajvar“ je priča o bračnom paru, koji već duže vreme živi u Stokholmu. Imaju uspešne karijere, dovoljno novca za pristojan život i psa, ali nemaju decu. Vida sumnja da Bane u Beogradu ima ljubavnicu, ali o tome ćuti. Dolazak za Vaskrs u Srbiju, srušiće zid ćutanja između njih i doneti velike promene u zajedničkom životu. „Ajvar“ je film o ljudima „koji ne pripadaju nigde“ rečeno je na tradicionalnom druženju novinara s glumcima u hotelu Ambasador.

Isključivo sam bila fokusirana na duboko zakopčani unutrašnji svet te žene, jer sam znala da iz toga moram da crpim svu energiju kojom ona, zapravo treba da zrači u našoj filmskoj priči. Vida čak ni svakodnevne rečenice ne izgovara samo kao takve. Nijedna rečenica nije izgovorena da znači samo to, jer taj svet, zakopčani,više radi za nju nego što ona radi i što izgovara“, objasnila je Nataša.

Foto: SP

Branka Petrič koja u filmu ima ulogu Vidine svekrve, je kroz svoje iskustvo objasnila simboliku ajvara u filmu.

I moja deca žive negde daleko preko mora, pa sam i ja privatno često pakovala neke teglice, danas ne u tolikoj meri. Čak sam i drugima činila, kad god sam putovala negde van Srbije. Ajvar je ranije, danas malo manje, našim ljudima po belom svetu bio veza sa rodnom kućom, rodnim krajem, tako da, nije čudo da je dospeo i na film“.

Miodrag Krstović kaže da je pomalo bio uplašen kako će publika prihvatiti ovu priču.

Letnja pozornica je bila ispunjena do poslednjeg mesta, i, priznajem, nije mi bilo prijatno, plašio sam se. Međutim, posle samo pet minuta shvatio sam da u tom jedinstvenom bioskopu pod vedrim nebom vlada jedna prijatna tišina. Tada sam shvatio da je naša filmska provokacija, hipnoza, nazovite to kako hoćete, uspela, i tada sam mogao s radošću da dočekam kraj filma“.

Film „Ajvar“ je za nišku publiku sinoć na Letnjoj pozornici bio premijera, iako je na 26. Festivalu evropskog filma „Palić“, proteklog meseca, nagrađen specijalnim priznanjem za bavljanje “univerzalnom dilemom globalnog sveta kroz prizmu veze u raspadanju”.

Pored Nataše Ninković i Sergeja Trifunovića koji tumače glavne uloge, glumačku ekipu čine Miodrag Krstović, Pavle Pekić, Gordan Kičić, Igor Borojević, Aleksandra Janković, Vesna Čipčić, Ivana Šćepanović, Paulina Manov, Branka Petrić, Srđan Miletić i drugi.

Foto: SP

U prethodna četiri festivalska dana publika je za glumce večeri izglasala, Tihomira Stanića za ulogu Dagija Popovića u filmu „Delirium tremens“, zatim Radovana Vujovića za ulogu Živote u filmu „Kralj Petar Prvi“, Borisa Milivojevića za ulogu u filmu „Četiri ruže“, a majmlađi među njima je desetogodišnji Todor Jovanović za ulogu u filmu „Taxi blues“.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com