Društvo

Nataša Bekvalac, Nikola Rokvić i Big Bend na “Danima banice”

Dani banice u Beloj Palanci ove godine proslavljaju 18. rođendan.

Najveća gastro manifestacija u ovom delu Srbije – „Dani banice“ održava se ove godine 18. put za redom od 9. do 11. avgusta 2024. godine, a prijave za učešće počinju 3.juna.

Kao uvek do sada ova manifestacija okupiće ljubitelje banice različitih ukusa, majstore starih i umetničkih zanata, kuvare iz inostranstva, spravljače lokalnih specijaliteta i brojne posetioce.

Foto: orlovlet.com

S obzirom da manifestacija ove godine proslavlja punoletstvo, priprema se i bogat kulturno-umetnički program kojim će ova važna godišnjica biti obeležena. I ove godine pored bogatog programa na maloj bini u parku „Vrelo“ u centru grada održaće se koncerti muzučkih izvođača.

“U petak 9. avgusta , odmah nakon otvaranja manifestacije publika će moći da uživa u koncertu Nataše Bekvalac, dok će u subotu, glavnog dana manifestacije nastupiti Nikola Rokvić. Manifestacija će, kao i svake godine biti zatvorena uz zvuke trube Dejana Petrovića i Big Benda”, istakao je direktor Turističke organizacije Bele Palanke Miloš Lilić.

On dodaje da je program ovogodišnje manifestacije “Dani banice” već usvojen, a na poslednjem sastanku organizacionog odbora za pripremu manifestacije doneta je odluka da prijave za učešće na manifestaciji Dani banice i Sajmu starih i umetničkih zanata počnu već u ponedeljak 3. Juna.

“Prijave za učešće na Sajmu starih i umetničkih zanata vrše se u Narodnoj biblioteci “Vuk Karadžić“, a prijave za učešće na Danima banice u Turističkoj organizaciji“, kaže Lilić.


2006. godine je prvi put organizovana manifestacija Dani banice i tada se okupilo tridesetak žena koje su predstavile svoje specijalitete, banice i ručne radove. Vremenom se manifestacija razvija, i punih 18 godina avgusta meseca Bela Palanka postaje prestonica banice i mesto u koje više od 60 hiljada ljudi u tri dana trajanja manifestacije dođe da uživa u dobrom ukusu, bogatom kulturno umetničkom programu i koncertima velikih muzičkih zvezdi.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Dobro je, tamo nikad ne bi otisao. Najgora partijska zabava! Uz, svo postovanje banice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com