AleksinacDruštvo

Nastradali rudari dobili mural u Aleksincu

Rudari koji su tragično nastradali 1. aprila u nesreći u rudniku „Soko“ dobili su mural na fasadi kuće u blizini vrtića „Lane“. Na muralu su oslikani portreti osmorice nastradalih rudara i njihov ulazak u jamu u rudarskoj opremi.

U nesreći u rudniku „Soko“ poginuli su Darko Zlatković (43), Nenad Trivunac (37), Petar Petrović (31), Radovan Grujić (47), Branko Čokorilo (56), Branislav Zlatanovoić (55) i Živković Bratislav (59).
U nesreći je povređeno 20 njihovih kolega. Mural je oslikao Dejan Marković, a izradu je finansirala Međunarodna humanitarna organizacija „28. jun“.
Ta organizacija je 40 dana nakon pogibije rudara donirala njihovim porodicama 8,8 miliona dinar, a 1,2 miliona dinara je podeljeno povređenim rudarima za lečenje.
Sredinom prošlog meseca na fasadi Doma rudara u naselju Aleksinački Rudnici završen je mural rudaru Bojanu Stajiću (34). Mural je urađen na inicijativu supruge nastradalog ruda i meštana, koji su i sakupili novac za izradu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com