Obrazovanje

Nastavnicima i vaspitačima preporučeno da se edukuju u Regionalnom centru

Gradsko veće usvojilo je zaključak kojim se predškolskoj ustanovi „Pčelica“ i osnovnim školama u Nišu preporučuje da se njihovi zaposleni stručno usavršavaju u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju.

Gradski većnik Marija Randjelović objasnila je da zaključak na izvestan način obavezuje „Pčelicu“ i škole da 50 odsto sredstava koje dobijaju iz budžeta grada za stručno usavršavanje zaposlenih usmere ka Regionalnom centru.

„S obzirom da grad izdvaja godišnje 11,4 miliona dinara za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju, to znači da se više od pet miliona realizuje u niškoj ustanovi. To predstavlja više od jedne trećine dosadašnjeg budžeta same ustanove“, izjavila je Randjelović.

Prema njenim rečima, grad na ovaj način pokazuje odgovornost prema zaposlenima u ustanovi čiji je osnivač, ali i obavezuje tu ustanovu da aktuelizuje teme u oblasti stručnog usavršavanja u skladu sa potrebama zaposlenih u obrazovanju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. U toj ustanovi,,rade,, kadrovi G17 i PUPS-a sa kupljenim diplomama i koji za vreme radnog vremena igraju igrice i gledaju filmove….. To treba rasformirati ili privatizovani i skinuti gradjani a sa grbače

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button