Društvo

Nastavnici o vladanju učenika roditelje obaveštavaju SMS porukama

Zahvaljujući Gradu Nišu, posebno Opštini Palilula, Ministarstvu prosvete, nauke  i tehnološkog razvoja, ali i roditeljima i donatorima, u Osnovnoj školi „Desanka Maksimović“ u Čokotu u proteklom periodu urađeno je mnogo na unapređenju materijalno – tehničkih uslova, nastave, ali i bezbednosti učenika tako da je ova škola postala  jedna od najbolje opremljenih škola nastavnim sredstvima i IKT opremom, a jedna od vodećih u pogledu podizanja kvaliteta nastave, kao i nivoa bezbednosti učenika.

Budući da se radi o veoma razuđenoj školi, sa tri osmogodišnje i šest četvororazrednih škola, jasno je da je potrebno mnogo ulaganja kako bi se stvorili i održali dobri i bezbedni uslovi za rad i učenje. Saradnja sa gradskim i opštinskim strukturama, sa roditeljima i drugim donatorima,  dakle svima onima koji su spremni da ulažu u najmlađe, u OŠ „Desanka Maksimović“ dala je izuzetne rezultate.

“Ova škola je jedna od najbolje opremljenih škola nastavnim sredstvima i IKT opremom, a jedna od vodećih u pogledu podizanja kvaliteta nastave, kao i nivoa bezbednosti učenika. Pored redovnog održavanja, renoviranja mokrih čvorova, popločavanja dvorišta, postavljanja kapija, farbanja i sređivanja fasada škola, zamene radijatora i kotlova kako bi se poboljšalo grejanje, zamene dotrajalih podova i slično, u nekoliko škola postavljena je nova stolarija, nabavljen nov školski nameštaj, klimatizovane učionice”, kaže Miljan Bojanić, direktor OŠ “Desanka Maksimović”.

Zahvaljujući donatorima i Ministarstvu prosvete, samo ove godine nabavljeno je oko 40 računara i projektora, tako da su, ne samo kabineti za informatiku, već  sve učionice opremljene IKT opremom  koja je sad lako dostupna i učenicima i nastavnicima.

“Balon-sala u naselju Deveti maj posle višegodišnjeg čekanja  puštena je u rad, a u matičnoj školi u Čokotu formiran je trim-kabinet i mala sala za fizičko vaspitanje. Nabavka savremenih nastavnih sredstava i knjiga za biblioteku je redovna aktivnost”, dodaje Bojanić.

Pored toga što je internet veza uspostavljena i u svim izdvojenim odeljenjima, ova  škola ima sopstveni elektronski dnevnik, preko koga se roditelji informišu o ocenama, a stručni saradnici i odeljenske starešine razmenjuju informacije vezane za pedagoško – psihološki rad sa učenicima.

Kako bi učenicima bio omogućen što prijatniji boravak u školi, u osmorazrednim školama postavljen je elektronski sistem za označavanje kraja časa – elektronsko zvono i  muzika  za vreme odmora.

“Briga o bezbednosti učenika zauzima primarno mesto u ovoj  školi. Pored osvetljavanja školskih dvorišta, postavljene su i  elektronske brave i čitači na ulaznim vratima , kao i video nadzor u većim školama.  Ono po čemu je OŠ „Desanka Maksimović“  jedinstvena, svakako je SMS servis za roditelje, koji takođe funkcioniše preko elektronskog dnevnika i  putem kojeg roditelji dobijaju obaveštenja o vladanju učenika tokom nastavnog dana, ali i ukoliko njihovo dete nije tog dana na nastavi. Posebno stimulativno za učenike je što nastavnik može pomoću ovog servisa tokom same nastave da pošalje  roditelju pohvalu za dobro vladanje njegovog deteta u školi”, objašnjava Miljan Bojanić.

Sve ovo svakako ne bi bilo moguće bez truda i ulaganja onih kojima su deca i njihova bezbednost i školovanje na prvom mestu, roditelja, Opštine Palilula i Grada Niša, Ministarstva prosvete i donatora.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com