Društvo

Nastavljeno uređenje parka na Trgu kralja Aleksandra

Nakon što je prošle godine postavljeno novo i zamenenjo dotrajalo osvetljenje, ovih dana nastavljena je druga faza uređenja parka na Trgu kralja Aleksandra, kod Ekonomskog i Pravnog fakulteta. Ova faza predviđa uređenje staza, ali i zelenih površina. Radovi bi prema najavama, trebalo da budu završeni za mesec i po dana. Osim ovog parka biće uređen i park na Margeru.

 

„Trg kralja Aleksandra će imati novi izgled po projektu Zavoda za urbanizam. Najpre ćemo raditi rehabilitaciju pešačkog dela staze, a zatim će JKP Mediana urediti zelene površine”, rekao je Zoran Prokić, v. d. direktora Direkcije za izgradnju grada i dodao da se u ovom parku ništa nije radilo još od 1980. godine.

Prema najavama nadležnih, nakon ovog biće uređen i park na Margeru.

„U razgovoru sa našim sugrađanima smo shvatili da oni vole te zelene oaze i da pored parka Čair, novih parkova, kakav je park na Bulevaru Nemanjića i pored uređenog parka pored suda, sad bi trebalo i drugi parkovi da se rekonstruišu. Sledeći će biti park kod Pravnog fakulteta, posle toga dolazi na red parkić na Margeru. Sve to što je nekada rađeno, a prošlo je više od 30, 40 godina treba sada da se rekonstruiše i mislim da polako ali sigurno postajemo jedan lep grad“, poručila je Sotirovski.

Kazali su i da Park Svetog Save nije prioritet, ali i da će se tamo raditi. Biće uređene pešačke staze oko same opštine, najavili su danas.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com