Hronika

Nastavljeno suđenje za ubistvo harmonikaša – pretučen i ostavljen na ulici

U Višem sudu u Nišu danas je nastavljeno suđenje A. S. (35) jer je harmonikaša F. A. (68) brutalno pretukao 3. maja ove godine u kafani Rendgenovoj ulici.

Da tragedija bude veća, nesrećni čovek je pretučen naočigled gostiju i konobarice, a da niko nije pozvao Hitnu pomoć, što bi mu verovatno spasilo život.

Kelnerica Z. K. kazala je danas pred Višim sudom u Nišu da je bila istraumirana onim što je videla pa da joj zbog toga nije palo na pamet da zove policiju ni lekare.

Aleksandar Manojlović, koji je bio gost u kafani tvrdio je da nije imao mobilni telefon, a zašto niko od još trojice ljudi koji su se tragične večeri zatekli u kafani nije postupio drugačije, biće poznato na sledećem glavnom pretresu kada će i oni biti saslušani.

A. S. (35) kome se sudi zbog smrti F.A. takođe  izneo opravdanje za uskraćivanje pomoći teško pretučenom čoveku, a njegov argument bio je da mu se telefon ispraznio.

Manojlović je pred sudom potvrdio da je svojim očima video kada je krvnički pretukao  harmonikaša.

„Čuo sam ga kako se žali da mu harmonikaš ne peva cele pesme već samo strofe. Video sam da mu je dao 200 dinara, a čuo sam da mu je navodno pre toga platio 100 evra. Zatim mu je oteo harmoniku i razbio je od pod a onda mu udario desetak šamara. Govorio mu je da će ga ubiti, ja sam pokušao da ga zaštitim, govorio sam mu da ga ne tuče”.

On je kazao da je harmonikaš navodno tukao konobaricu, pa ga je udario još desetak puta iz sve snage pesnicama u glavu.

“Udarao ga je kao da bije po džaku, shvatio sam da su njegove pretnje ozbiljne pa sam ga odgurnuo a F.S. sam podigao na stolicu. Bio je sav ubijen, tekla mu je krv iz nosa ali nije progovorio ni reč“, rekao je Manojlović.

Objasnio je da je napadač stao na vrata kako niko ne bi mogao da pozove pomoć, te da je zatim nastavio da pije. Nakon zatvaranja kafane, F.A. je, prema svedočenju kelnerice, ostao da sedi na žardinjeri.

Teško povređenog čoveka nekoliko sati nakon napada pronašao je prolaznik i pozvao Hitnu pomoć. On je prebačen u bolnicu, ali je ubrzo preminuo od teških povreda glave. Ukoliko bude osuđen, njemu preti 12 godina robije koliko Krivični zakonik predviđa za krivično delo nanošenja teških telesnih povreda sa smrtnim ishodom.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Ok. Treba doživotna. Nego što je ostavio decu siročiće jer nemaju majku socijalni rad ništa ne preduzima a evo ide zima deca eno lutaju po matevci ako ne verujete idite i napravite priču.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com