Hronika

Nastavljeno sudjenje za nesreću na Bulevaru Medijana, sporna brzina kretanja „audija“

Ispitivanjem stručnog savetnika Milana Božovića kao i sudskog veštaka saobraćajne struke Dejana Bogićevića u Osnovnom sudu u Nišu danas je nastavljeno sudjenje Nemanji Stamenkoviću (20) iz Beograda koji je 4. januara automobilom „audi“ izleteo sa kolovoza na Bulevaru Medijana i na trotoaru usmrtio Andreja Prekljušaja (12) i Dejana Ilić (48).

Porodice nastradalih, ali i odbrana okrivljenog zatražile su novo veštačenje kako bi se utvrdila brzina kretanja vozila, nezadovoljne nalazom veštaka koji je ustanovio da se „audi“ kretao najmanje 131 kilometar na sat.
Porodice nastradalih istakle su da se Stamenković kretao brzinom većom od 131 kilometar na čas koliko utvrdio sudski veštak.

Advokat oštećenih Bratislav Stojanović kaže da je angažovao stručnjake koji su uradili kompjutersku simulaciju koja je pokazala da se audi kretao brzinom od 150 kilometara na sat.

Stručnjak za saobraćaj Milan Božović koga je angažovao advokat okrivljenog, medjutim, smatra smatra da je brzina „audija“ prilikom udara u pešake na trotoaru bila oko 108 kilometara na sat.

Pred kraj ročišta sud je ponovo ispitao veštaka Dejana Bogićevića, koji je rekao da bi nezgoda bila izbegnuta da je audi išao dozvoljenom brzinom, koja je do 60 kilometara na sat.

Predstavnik komisije veštaka, specijista sudske medicine Radovan Karadžić, danas je došao na ročište ali nije ispitan, zbog toga što stranke nisu bile upoznate sa rezultatima veštačenja koji su, kako je sudija rekla, stigli tek juče popodne.

Stranke su smatrale i da on sam nije adekvatan sagovornik, pa su predložile da sledećem pretresu pristupi i neko od drugih članova, poput psihologa, jer je u aprilu okrivljeni Nemanja Stamenković bio na medicinskim pregledima kako bi se utvrdila njegova zrelost i obavilo medicinsko veštačenje.

Nastavak suđenja zakazan je za 1. jun.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com