Hronika

Nastavljeno suđenje Nišliji za tri otmice u Francuskoj

U Višem sudu u Nišu danas je nastavljeno suđenje Aleksandaru M. koji se tereti da je u saizvršilaštvu sa B.N., koji je pravosnažno osuđen u Francuskoj na 30 godina zatvora, i Z.R., koji je u međuvremenu preminuo, počinio dva krivična dela otmice i jednu otmicu sa smrtnim ishodom.

Sudija Aleksandra Mojašević kazala je danas da je sud posredstvom Ministarstva pravde uputio pozive za svedočenje Milini R. čija je ćerka V.R. jedna od zlostavljanih žena koja je u toku svirepog iživljavanja preminula i za još petoro svedoka od kojih je četvoro u Francuskoj a jedna svedokinja u Ukrajini. Ukrajinka i Francuskinja koje su trebale da svedoče su bile žrtve trgovine ljudima, kao i V.R.

„Od francuskih organa smo dobili obaveštenje da je samo Milini uručen poziv. Za troje smo dobili informaciju da im je njihova adresa nepoznata dok za jednog nemamo nikakav odgovor. Stigao nam je dopis od ukrajinske ambasade povodom poziva njihovoj državljanki ali tumač za ukrajinski jezik odsutan tako da moramo sačekati na prevod“, kazala je sudija Mojašević.

Aleksandar M., koji se brani ćutanjem od optužbe za tri otmice u saizvršilaštvu, na sud je doveden iz pritvorske jedinice Kazneno popravnog zavoda. Njegov branilac advokat Milan Petrović zatražio je da mu se pritvor zameni blažom merom zbog zdravstvenog stanja.

„Klijent me je obavestio da je pre dve godine operisan od malignog kožnog tumora te da sad ima slične simtome jer mu je uklonjena samo jedna lezija. Predlažem da mu se pritvor zameni merom napuštanja stana uz primenu elektronskog nadzora kako bi mogao da se obrat lekaru“, kazao je Petrović i zatražio da svedoci budu ponovo pozvani.

Sud je odbio njegov zahtev sa obrazloženjem da i dalje stoje zakonski razlozi da bude u KPZ, pre svega zbog uznemirenja javnosti.
Međutim, sudija Mojašević je odmah dala nalog da se Mirčić uputi lekaru i pojasnila da će zavisno od dijagnoze ponovo odlučiti o zahtevu da optuženi nastavak suđenja čeka u svom stanu. Zbog zahteva francuskih vlast da im se da rok od tri meseca radi pronalaženja svedoka, suđenje je odloženo za 3. oktobar.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com