Hronika

Nastavljeno sudjenje Malčanskom berberinu – devojčica opisala devet dana pakla

Suđenje Ninoslavu Jovanoviću, Malčanskom berberinu, je nastavljeno, a sada je svedočila i njegova žrtva opisavši u sudnici svojih najpaklenijih devet dana koje je provela sa njim dok je policija tragala za njom.

Slučaj otmice maloletne devojčice podigao je Srbiju na noge dok je potraga trajala. Kako se maloletna devojčica vodi kao svedok koji je posebno osetljiv ona je islaz sudiji davala u posebnoj prostoriji, a prisutni na suđenju su razgovor pratili uz pomoć audio veze. Sve vreme svedočenja bio je prisutan i predstavnik Centra za socijalni rad.

‚‚Naša ćerkica je pokazala da je prava lavica, bilo je grozno slušati detalje njenog mučenja, ali nam je drago što je smogla hrabrosti da sve ispriča. Toliku snagu od nje nismo očekivali, jer ona je ipak samo dete‚‚- reči su Aleksandre K., majke trinaestogodišnje devojčice nakon njenog svedočenja pred Višim sudom u Nišu protiv Ninoslava Jovanovića (47) iz sela Malča.

On se tereti za zlostavljanje maloletnice koju je 20. decembra prošle godine oteo u naselju Brzi Brod gde je krenula u školu. Pronađena je devet dana kasnije u selu Pasjača, a manijak je uspeo da umakne da bi bio uhapšen 5. januara ove godine na groblju u rodnom selu.

Devojčica je nakon svedočenja kazala roditeljima da joj je pao kamen sa srca.

‚‚Mislim da joj to puno znači, jer ni nama mnoge stvari nije rekla, prvi put smo čuli mnogo toga, ali mi je veoma drago što je uspela da sve iznese kako treba. Meni i mom suprugu je bilo veoma teško, bilo je suza, mnogo emocija, ali smo bili hrabri zbog nje da bi ona mogla da sve ovo izdrži na najbolji mogući način“, kazala je Aleksandra.

Aleksandra K.

Komentarišući ponašanje zloglasnog Malčanskog Berberina, tako nazvanog po navici da svoje žrtve šiša po silovanja, Aleksandra je kazala da se i dalje ponašao kao nečovek.

‚‚Dok je moja ćerka svedočila, on je bio crven od besa, ne znam šta je sa njim, kakav je taj čovek… Mi smo jedva izdržali njegovo prisustvo u tim trenucima“, kazala je Aleksandra i istakla da je njen apel pravosudnim organima da mu ne dozvole da nikada više vidi svetlost dana.

Ona je uputila apel pravosudnim organima da mi više nikada ne dozvole da ugleda svetlost dana, a učinila je u ima svih roditelja jer ne želi da više nikada ponovi ono što je doživela njena ćerka. Njen suprug Robert nije uspeo da sasluša svedočenje ćerke do kraja.

‚‚Napustio sam sudnicu posle pola sata njene priče, prvi put sam saznao neke stvari i nisam mogao to da slušam. Čitav dan sam bio nervozan, znajući šta me čeka na sudu, ali imajući u vidu da je ovaj dan bio mnogo teži za moju ćerku, odlučio sam da budem jak. Ona je dva i po sata razgovarala sa sudijom i ja sam prezadovoljan što je na taj način dokazala da je jedna prejaka devojčica za njen uzrast‚‚- rekao je otac zlostavljanog deteta.

Robert K.

‚‚Za njega je samo doživotna robija“, kazao je Robert.

Jovanović je na robiji već proveo 22 godine zbog silovanja dece. Uhapšen je nakon neviđene potere u kojoj su učestvovali policija, žandarmerije i vojska.

Devojčica je trebalo da svedoči na prethodnom glavnom pretresu koji je odložen jer se Jovanović žalio da je bolestan i tražio odlaganje. Ponovo je pokušao da izbegne suđenje na isti način, ali sud nije prihvatio njegovu molbu za odlaganje, jer zloglasni Malčanski berberin nije pružio nijedan dokaz da ima zdravstvenih problema. Nastavak suđenja zakazan je za 14. oktobar.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close