Društvo

Nastavljeno Palilulsko veče uz Šabanove hitove (VIDEO)

Kišom prekinuto Palilulsko veče minulog petka na Palilulskoj rampi nastavljeno je sinoć u velikoj sali Niškog kulturnog centra. Publiku je zabavljala Grupa “Gracija” i “Lutajuća srca” dok su Šabanovim hitovima Neša Saita i Crne mambe koncertom obeležili tačno 15 godina od smrti Šabana Bajramovića.

Nastavku Palilulske večeri prethodilo je poetsko veče posvećeno upravo ovom jubileju, koje je održano u maloj sali NKC-a. Ovom prilikom govorilo se o istorijatu i vekovnoj borbi roma za ravnopravnost i bolji život. uz prigodne stihove koje je čitao prvak Niškog narodnog pozorišta Dragiša Veljković govorilo se o teškom životu roma ali i o njihovoj sreći kada slave sve ono što čini život.

Poetsko veče Šabanu u čast; Foto: Niške Vesti

Podsetimo, od 2. do 7. juna raznovrsnim programima i koncertima obeležena je petnaestogodišnjica smrti Šabana Bajramovića.

U nastavku večeri u velikoj sali Niškog kulturnog centra nastavljeno je kišom prekinuto Palilulsko veče, koje je polovično održano u petak 2. juna kada su pre kiše nastupili bend “Leb i pivo”, finalista Frankofone pesme, učesnici dečijeg festivala “Majska pesma” a proglašeni su tada i pobednici u spravljanju riblje čorbe a najbolji klikeraši poneli su pehare kući.

Predsednik opštine Bartislav Vučković i na otvaranju je još jednom pomenuo da je najlepše kada na Palilulskoj večeri nasupaju niške snage, jer kako kaže, niko bolje ne svira i peva od nas Nišlija.

Sinoć je u nastavku tradicionalne Palilulske večeri nastupila Grupa “Gracija” a zatim i legendarna grupa “Lutajuća srca”, dok je uz Spomenku Đokić Krstić i Vladu Crnomarkovića nastupio i veoma talentovani Nemanja Najdanović kojem porodično muzičko nasleđe i talenat ne manjka.

Foto: Niške Vesti
“Lutajuća srca” su uz prepoznatljive numere ove niške grupe izvele i svetske evergrin hitove uz koje su odrastale i stasavale čitave generacije.
Foto: Niške Vesti
Nakon ovih umilnih tonova nastupio je bend “Crne mambe” i Neša Saita koji je prosto osvojio publiku, veoma enegričnim nastupom koji je ipak bio prilagođen trenutnoj situaciji u zemlji. Izvođenjem hitova Šabana Bajranovića koje je on za života ostavio, a to je oko 700, na najbolji način obeleženo je još jedno veče za prijatelje Palilule. Legende koje su ovaj deo Niša činile posebnim a to su Živojin Isaković Čokalija, Mika Tambura, Aca Blatnik, Desimir Desko Stanojević, Timošenko Milosavljević i mnogi drugi koji su pomenuti a na Paliluli jesu ostavili dubok trag svojim stvaralaštvom.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com