Hronika

NASTAVLJENA POTRAGA ZA NESTALOM MONIKOM: Helikopterima i dronovima pretražuju sela

Potraga za nestalom devojčicom Monikom Karimanović nastavljena je u toku pre podneva i odvija se na potezu između sela Podvis i Glogovac kod Knjaževca.

Teren pretražuje policijski helikopter, a tu su osim jakih policijskih snaga i pripadnici žandarmerije sa psima tragačima. Teren se pretražuje i dronovima.

Foto: B.LJ.

Kako javlja dopisnik Niških Vesti sa terena, danas je prisutno više policajaca i žadarma, ali na žalost za sada nema vesti da je devojčica pronađena.

Na licu mesta je i otac devojčice Robert Karimanović. On je rekao novinarima da nema novih informacija o nestanku njegove ćerke.

“Ima nekih naznaka da se otmičar i devojčica nalaze u okolini Knjaževca. Nadam se najboljem”, istakao je skrhan od bola Monikin otac.

Foto: B.LJ.

Direktor policije Vladimir Rebić je u utorak rekao da postoji dokaz da je osumnjičeni Ninoslav Jovanović, poznat kao Malčanski berberin, izvršilac otmice, da je ukrao jedno vozilo u kome su pronađeni njegovi otisci i da tragovi ukazuju da je Monika bila s njim u tim kolima.

Zatim je u mestu Orešac kod Knjaževca policija utvrdila da su jedno vreme boravali, prespavali i hranili se.

Foto: B.LJ.

Rebić je rekao i da su na jednom mestu pronađeni tragovi, tačnije Monikin ranac.

“Imamo dve izjave svedoka koji su potvrdili da je Jovanović sa devojčicom prošao i na tim činjenicama temeljimo naše verovanje da je Monika živa”, izjavio je Rebić.

Rebić je podsetio da je osumnjičeni od 2006. do 2018. bio u zatvoru zbog seksualnih delikata nad maloletnicama.

Osumnjičeni Ninoslav Jovović; Foto: printscreen Facebook

Čim je izašao, praktično posle nekoliko dana, slao je na društvenim mrežama neprimerene sadržaje i poruke, koje su policiji delovale kao moguće izvršenje krivičnog dela.

“Zbog činjenice da smo znali o kome se radi, čuo sam se sa republičkim javnim tužiocem, i uspeli smo da ga stavimo u pritvor u kom je proveo do marta ove godine”, rekao je Rebić, dodajući da nakon toga nisu imali više mehanizama da ga drže u pritvoru.

Monika Karimanović; Foto: privatna arhiva

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com