Društvo

Nastavljaju se protesti zbog cene goriva (VIDEO)

Protesti širom Srbije zbog previsoke cene goriva nastavljeni su jutros u 7 časova, u Nišu blokadom kružnog toka u naselju Ratko Jović. Blokade su najavljene i za večeras u 17 časova. Ponovo ćei biti blokiran i magistralni put kod Proseka i to čak na tri sata.

Magistralu su Nišlije blokirale i juče na sat vremena. Kolona kod Proseka je bila duga više od 5 kilomeara.

Od početka godine gorivo u Srbiji poskupelo je 8,79 dinara za litar, dok je dizel otišao za 11,30 dinara.

Nakon poslednjeg poskupljenja, benzin od 95 oktana košta 152,02 dinara po litru, evrodizel 161,71, dok su skuplje kategorije goriva dostigle cenu od 167 dinara.

Zahtevi okupljenih građana su da se usvoji nova cena goriva koja ne sme da prelazi 110 dinara za dizel i 120 dinara za bezolovni benzin, da se ubuduće cena goriva obračunava tako što će se na osnovnu cenu benzina uračunati porez, pa tek onda na oporezovanu cenu benzina da se dodaje akciza koja ne sme da bude viša od 50 odsto osnovne cene benzina.

Oni takođe zahtevaju da cena plina ne sme da bude veća od polovine cene bezolovnog benzina.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da se u Srbiji na silu neće dolaziti na vlast, da svako ima pravo da protestuje ali u skladu sa zakonom, uz ocenu da su protesti zbog cene benzina politički organizovani.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com