Društvo

Nastavlja se izgradnja biciklističkih staza u Nišu

Radovi na izgradnji biciklističkih staza u Nišu su nastavljeni, a izvode se trenutno u ulici Blagoja Parovića do ulice Pariske komune. Ovim radovima biće spojena dva kraka biciklističkih staza koje su završene. Ideja je da se napravi prsten  oko grada kako bi svaki deo Niša bio pokriven biciklictičkim stazama.

„Radovi se nastavljaju dalje ka Trošarini, povezuje se kržni tok kod TC Stop šop a onda se nastavlja dalje prema Bulevaru Medijana.Jedan deo toga je već završen. Trudimo se da napravimo jedan prsten oko grada koji će omogućiti ljudima koji imaju bicikle da te biciklističke staze i koriste“, kazala je Vladislava Ivković, pomoćnica gradonačelnice Niša.

Ove staze moći će da korsite i one Nišlije koje budu dobile subvencije za kupovinu bicikla. Grad Niš je raspisao konkurs za ovu subvenciju koji je se završava 8.marta. Ovom konkursu prethodila je podela bicikla mladima, osnovcima i srednjoškolcima, pa je nedavno Grad poklonio 52 bicikla učenicima koji su izabrani za ovaj poklon od strane svojih škola.

 

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com