Kultura

Nastavlja se snimanje filma “To je Toma, pesnik i nesretnik”. O legendi govore Rade Brajović, Hasan Dudić, Nikola Idžan…

Želeći da što bolje predstavi život legendarnog pevača Tome Zdravkovića, kamera niške produkcije iz Crne Gore, njegovog rodnog Leskovca, preselila se u Beograd, gde beleži najemotivnija svedočanstva Tominih bliskih prijatelja i saradnika. Dokumentarni film producenta Olivera Paunovića premijerno će biti prikazan u Aleksincu, mestu gde je rođen Toma Zdravković, 20. novembra na dan rođenja velikog muzičkog umetnika.

O saradnji sa Tomom govoriće njegov menadžer Nikola Idžan. On je bio jedan od najuspešnijih jugoslovenskih menadžera, takav da bi malo ko na prostorima bivše Jugoslavije mogao da se pohvali takvom karijerom.

Vladimir Ristić i Nikola Idžan

U dokumentarnom filmu govori i Rade Brajović, poznati novinar i nekadašnji urednik Večernjih novosti, dugogodišnji prijatelj Tome Zdravkovića.

Rade Brajović, novinar i Oliver Paunović, producent

Svoje sećanje sa publikom podeliće i Hasan Dudić, estradni umetnik.

Hasan Dudić i Vladimir Ristić

Režiju dogumentarnog filma potpisuje Boban Rajković, scenario je napisao Vladimir Ristić, a snimatelj je Bojan Jovanović. U filmu je korišćen i dron, koji će svojim kadrovima dočarati mesta u kojima je Toma Zdravković provodio vreme. Motiv za snimanje dokumentarnog filma je 30 godina od njegove smrti.

Pročitajte još…

Tanja Bošković i Danica Maksimović u dokumentarnom filmu „To je Toma“

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com