Društvo

Nastavlja se protest “Srbija protiv nasilja” u Nišu. Najavljena blokada saobraćajnice kod Delte

Na šestom protestu “Srbija protiv nasilja” u Nišu u petak 21. jula će biti blokiran saobraćaj kod “Delte”, najavili su organizatori. Kako su istakli, okupljanje je zakazano za 19 časova  ispred kabineta gradonačelnice.

 

“Želimo da zajedno pokažemo da Nišlije ne odustaju od zahteva zbog kojih stotine hiljada građana nedeljama šeta širom Srbije, ali i da je to mesto generator nasilja i govora mržnje i donošenja odluka koje utiču na život svih Nišlija”, kazali su .

Ovoga puta kolona će se uputiti ka TC “Delta”, ulicom 7. juli, preko jagodin-malskog mosta, potom kroz Pantelejsku i ulicu Vojvode Mišića do kružnog toka kod TC “Delte” koji će simbolično biti blokiran.

“Pozivamo Nišlije da još jednom pokažemo upornost, odlučnost i doslednost u borbi protiv nasilja i za ispunjenje zahteva.”

Okupljenima bi trebalo da se obrati Bojan Blagojević, profesor sa Departmana za filozofiju Filozofskog fakulteta u Nišu, kao i Milica Marković, apsolventkinja Departmana za komunikologiju i novinarstvo tog fakulteta.

Organizatori protesta u Nišu su Narodna stranka, Stranka slobode i pravde, Stranka Zajedno-Moramo, Demokratska stranka, Zeleno-levi front, Pokret slobodnih građana, Pokret za preokret.

Učesnici protesta „Srbija protiv nasilja“ zahtevaju hitno zaustavljanje dalje promocije nasilja u medijima i javnom prostoru, smenu Saveta REM-a, gašenje štampanih medija i tabloida koji promovišu mržnju i nasilje i kontinuirano krše novinarski kodeks.

Zatražena je, takođe, smena ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora BIA Aleksandra Vulina i hitno sazivanje sednice Skupštine Srbije na kojoj će se razmotriti odgovornost vlade i bezbednosna situacija u zemlji.

Ovaj protest u Nišu tehnički organizuju Narodna stranka, Stranka slobode i pravde, Stranka Zajedno- Moramo, Demokratska stranka, Zeleno- levi front, Pokret slobodnih građana i Pokret za preokret.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Treba da se smeni gradsko rukovodstvo zbog nesposobnosti. Oni nisu u stanju ni sa komarcima da se izbore. U Nišu i okolini od komaraca ne može da živimo. To nije smešno već istina. Komaraca u Nišu imamo kao u Amazonskoj džungli i ovi nesposobni političari su stvarno nesposobni ni sa elementarnim uslovima za život čoveka da se izbore. Katastrofa od vlasti u Nišu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com