Društvo

Nastavlja se polaganje male mature – danas kombinovani test

Učenici osmog razreda danas, kako je i najavljeno, rešavaju zadatke iz kombinovanog testa, čime je otklonjena sumnja da „male mature“ neće biti što su petnaestogodišnjaci juče u gradovima širom Srbije tokom protestne šetnje tražili. Ako sve ostane onako kako je najavljeno, osmaci će test iz matematike polagati sutra od 9 do 11 sati, a prema rečima nadležnih radiće rezervni test koji je već pripremljen.

„Jutros smo, već po uobičajenom protokolu u Školskoj upravi u Nišu preuzeli kombinovane testove i uz pratnju policije je doneli do škole gde se do otvaranja i podele đacima nalaze u školskom sefu, a tu ih vraćamo i kada ih deca popune sve dok ih ne predamo komisiji koja ih pregleda“, kaže Dušica Tričković, direktorka OŠ „Radoje Domanovič“.

Za sada je sve u najboljem redu, dodaje ona, osim što je obezbeđenje takom preuzimanja testova i dolaska do škole malo pojačano. Inače, polaganje završnog ispita se nastavlja kako je i predviđeno.

Inače, kombinovani test se satoji od pitanja iz pet predmeta, geografije, istorije, biologije, fizike i hemije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com