Društvo

Nastavlja se obuka za medijatore-posrednike u rešavanju sporova

Regionalna kancelarija posrednika Niš nastavlja sa svojim aktivnostima u cilju širenja medijacije i organizuje osnovnu obuku za sticanje licence posrednik – medijator, koji će realizovati Fakultet političkih nauka Beograd, u Nišu od 10. do 12. maja 2019. godine.

Ministarstvo pravde Repubike Srbije u okviru projekta „EU za Srbiju – podrška Vrhovnom kasacionom sudu“ organizovalo je okrugli sto „Strateške smernice za primenu medijacije u Republici Srbiji“ u Apelacionom sudu u Nišu, u sredu, na kome je predstavljen nacrt Strateškog dokumenta za unapređenje primene medijacije u Srbiji.

 

Foto: Violeta Stamenković

“Jedan od ciljeva koji su predstavljeni u Strateškom dokumentu, na Okruglom stolu је  uspostavljanje boljeg sistema licenciranja i edukacije lica za medijaciju tako da je preporuka da obuka za posrednike – medijatornje traje najmanje 40 časova, umesto 25 časova koliko je sada potrebno”, navodi Violeta Stamenković, diplomirani pravnik, medijator-posrednik u ime Regionalne kancelarije poserenika Niš, koja je prisustvovala Okruglom stolu.

Razlog za predlog ovakve izmene, ističe ona, je što licenciranim medijatorima nedostaje praktično iskustvo kako bi mogli da ponude visok kvalitet medijacije.

Violeta Stamenković dodala je da će verovatno od 10. do 12. maja 2019. godine biti i poslednja obuka za sticanje licence medijator u Nišu po sadašnjim važećim zakonskim odredbama.

Sve dodatne informacije zainteresovana lica mogu dobiti na , tel. 063445800 ili na imejl adresu: reg.kancelarijaposrednika@gmail.com

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com