Kultura

Nastavlja se KINO│THEQUE nemačkim filmovima u maloj sali NKC-a

Program pod nazivom KINO│THEQUE u saradnji sa Gete institutom započeo je 24.12.2018. godine predavanjem Marjana Vujovića, upravnika Muzeja Jugoslovenske kinoteke, a nastavlja se 3. i 4. januara 2019. godine u mаloj sali NKC-a sa početkom u 19.00 časova filmovima “Who am I – nijedan sistem nije siguran” i “Država protiv Frica Bauera”.

DRŽAVA PROTIV FRICA BAUERA

Nemačka, 1957. I dok mlada Savezna republika želi da ostavi za sobom vreme nacional-socijalizma, jedan čovek se neumorno bori za to da počinioce izvede pred sud u sopstvenoj zemlji: 12 godina po završetku rata beskompromisni državni tužilac Fric Bauer dobija obaveštenje o tome gde se navodno krije Adolf Ajhman, nekadašnji glavni zapovednik SS-a. Zajedno sa mladim državnim tužiocem Karlom Angermanom, Bauer počinje sa istraživanjem pozadine. Međutim, dolazi do formiranja otpora iz najviših krugova. Počinje naizgled bezizgledna borba protiv nevidljivih protivnika, međutim, Bauer i Angerman ne odustaju, znajući da će potera za Ajhmanom i poslovno i privatno od njih zahtevati sve.

Režiser: Lars Kraume

Glumci: Burghart Klaußner, Rüdiger Klink, Andrej Kaminsky, Sebastian Blomberg,

Trajanje:105 min

Zemlja porekla:Nemačka

Država protiv Frica Bauera

WHO AM I – NIJEDAN SISTEM NIJE SIGURAN

Za svoju okolinu stidljivi Benjamin je niko i ništa, zbog čega se često povlači u dubine interneta. Tamo može da bude šta god želi i niko ne zna ko se krije iza njegovog pseudonima. Digitalni maskenbal Benjaminu ne pada teško, jer on je vrhunski haker. U harizmatičnom Maksu nalazi istomišljenika. Zajedno sa temperamentnim Stefanom i paranoidnim Paulom osnivaju hakersku grupu “CLAY” (skraćenica za “Clowns Laughing @ You”). U međuvremenu se u realnom životu, jedna žena, atraktivna Mari, zainteresuje za Benjamina, tako da se on po prvi put oseća važnim. Međutim, hakerska zabava se iznenada pretvara u zbilju onog trenutka kada Savezna kriminalistička služba (BKA) i Europol pokreću istražne radnje protiv CLAY-a.

Režiser: Baran bo Odar

Glumci: Tom Schilling, Elyas M’Barek, Wotan Wilke Möhring

Trajanje: 105 min

Zemlja porekla: Nemačka

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com