Društvo

Nastavlja se akcija uklanjanja napuštenih vozila u Nišu

Veliki broj neregistrovanih automobila, ostavljenih na parkingu ili nekoj drugoj javnoj površini, ružna je slika našeg grada. Ranije, ovakvih automobila bilo je na pešačkoj stazi na Bulevaru Nemanjića. Sada, prema rečima direktora JKP “Parking servis” Dejana Dimitrijevića u tome prednjači GO Pantelej.

 

“Na inicijativu gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski i gradskog veća krenuli smo u opsežnu akciju uklanjanja ovakvih automobila. Akcija funkcioniše tako što opštinske komunalne inspekcije izdaju nalog i ukoliko po tom nalogu vlasnici sami ne uklone vozilo, uklanja ih Parking servis”, objasnio je Dimitrijević.

On kaže da su za sada dobili ukupno 12 zahteva iz tri Gradske opštine.

“Tri automobila su uklonili sami vlasnici, a devet Parking servis. Gradska opština Pantelej je izdala najveći broj naloga 9, zatim Gradska opština Medijana dva i GO Niška Banja jedan”, ističe Dimitrijević

Cena uklanjanja vozila je 4.050 dinara, koliko će morati da plate vlasnici ukoliko žele da preuzmu svoje vozilo sa depoa Parkin servisa. Ukoliko vozilo boravi na depou duže od 24 sata kreće naplata ležarine koja iznosi 500 dinara prvih 10 dana i 50 dinara nakon tog vremena, rekao je Dimitrijević Niškim Vestima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. A u Zaječaru komunalna policija neće ni po prijavi da ukloni neregistrovani krš od vozila koji je ostavljen na putu gde je nekad bila pruga pod izgovorom da je ta površina u vlasništvu železnice, e Srbijo !

  2. Opštinske komunalne policije treba da same pronađu takve krševe od kola i da preduzimaju mere, jer im je to posao. Zašto bi ja njima nešto prijavljivao, nisam plaćen za to. A oni kada se vozikaju sa službenim kolima u toku radnog vremena i završavaju privatne poslove, neka gledaju gde šta ima, pa neka postupaju po tome. To im je posao da rade!

  3. Kažem vam, u selu Zvezdan kod Zaječara prijavio sam neregistrovani krš na putu, oni došli i rekli to je nekad bila pruga NISMO NADLEŽNI .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com