Društvo

Nastavleni radovi na izgradnji Bulevara Gorana Ostojića

Radovi na Bulevaru svtog Pantelejmona, iz pravca Panteleja, a koji podrazumevaju povezivanje sa Bulevarom Nikole Tesle i Bulevarom heroja sa Košara koji se nalazi na teritoriji gradske opštine Crveni Krst su nastavljeni.  Veza između ova dva Bulevara nosiće ime potpukovnika Gorana Ostojića.

 

„Ovaj bulevar je značajan jer će spojiti opštine Pantelej i Crveni Krst. Izgradnjom ovog bulevara rasteretiće se deo saobraćaja iz Jagodin male i Knjaževačke ulice“, kaže Ivan Grmuša v. d. direktora Zavoda za urbanizam

Gradončelnica Niša ističe da grad nastavlja da se gradi, razvija i da raste, te su neophodni bulevari koji će povezivati postojeća i buduća gradska naselja.

„Nastavljamo sa realizacijom kapitalnih investicija koje finansiramo iz gradske kase. Posle mnogo godina nastavili smo izgradnju Bulevara Gorana Ostojića, a obeležavanje trase je druga faza radova na saobraćajnici koja će spojiti gradske opštine Pantelej i Crveni Krst i od velikog značaja je i za njihove žitelje i za ceo grad, jer će rasteretiti Knjaževačku ulicu i Jagodin malu. Planski rad na izgradnji putne infrastrukture je jedini način da Niš nastavi da se gradi, razvija i raste i zato su nam neophodni bulevari koji će povezivati postojeća i buduća gradska naselja“, poručila je gradonačelnica Niša.

Krajnji rok za završetak radova je kraj ove godine, a ukupan iznos projekta iznosi 392 miliona dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Koga g-đa Sotirovski laže?!Ona najavljuje drugu fazu rada koja podrazumeva “obeležavanje trase”!A kada će se skidati ono brdo kod “Philips Morissa”i doći do asfalta,pitanje za milion dolara?.Kako ona to namazano najavljuje!Kad će uraditi put da spoji”Milšped”u box centru u Popovcu sa okretnicom kod KPD-oma??Javno tvrdim da će pre da padne most u Medoševcu koji ima dozvoljenu prolaznost do 11tona,a opterećen svakodnevno kamionima od 40 tona,nego što će napraviti bilo koji od ova dva puta(bulevara).
    Po meni ovo je uništavanje državne imovine i krivično delo,što se svesno uništava most i što je naređeno saobr.policiji da ne kontro-
    liše prolaznost šlepera

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com