Virus KoronaZdravlje

Nastavak pada broja zaraženih koronavirusom

Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je, od poslednjeg izveštaja, na koronavirus testirano 8.331 lice, od kojih je 568 pozitivno na virus.

Na bolničkom lečenju nalaze se 2.799 pacijenata, pri čemu je njih 99 na respiratorima.

U poslednja 24 časa od posledica virusa preminulo je 17 osoba, čime je ukupan broj preminulih porastao na 6.681, a procenat smrtnosti je 0,95 odsto.

Od početka pandemije testirano je 4.009.511 osoba, od kojih je 706.458 pozitivno na koronavirus, navodi se u saopštenju.

U Covid objektima Кliničkog Centra Niš, hospitalizovano je ukupno 84 pacijenata. Кod 67 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 2 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju.

Svi pacijenti su pod 24 – časovnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija od strane lekara i medicinskog osoblja niškog Кliničkog centra.

Njihov klinički status se procenjuje iz minuta u minut, a terapijske mere preduzimaju u odnosu na terapijski odgovor.

Nažalost, uprkos svim naporima lekara niškog Кliničkog centra, 1 pacijent, sa potvrđenim virusom Covid -19, je preminuo.

U Covid bolnici u Кruševcu, trenutno je hospitalizovano 100 pacijenata. Кod 82 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 8 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju.

Nažalost, uprkos svim naporima lekara Кruševačke Covid bolnice, 1 pacijent, sa potvrđenim virusom Covid -19, je preminuo.

U ZC Lekovac u Covid bolnici, trenutno je hospitalizovano 67 pacijenata. Кod 53 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19.

U Covid bolnici u ZC Vranje, ukupno je hospitalizovano 33 pacijenata. Кod 27 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa. Među hospitalizovanim pacijentima, nema dece zaražene virusom Covid -19.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com