Društvo

NASTAVAK AKCIJE “VRATIMO DVORIŠTA DECI” : Novo lice dvorišta vrtića “Pahuljica”

U okviru nastavka akcije Vratimo dvorišta deci, novo lice dobilo je dvorište vrtića Pahuljica Javne predškolske ustanove Pčelica. Zajedničkom akcijom zaposlenih i predstavnika Saveta roditelja zasađene su jelke u dvorištu vrtića. Proteklih dana prekrečeni su i grafiti i murali na zidovima vrtića  Plavi čuperak.

Svetlana Mitić, direktor ove ustanove kaže da je akcija “Vratimo dvorišta deci” pokrenuta prošle godine, a sada se, a prvim lepim i sunčanim danima nastavlja. U pomoć su priskočili i roditelji, pa se svudakrečiti i čistiti sve dok se ne iskorene ružne i loše navike svih onih koji uništavaju vrtiće i dvorišta vrtića  .

„Obećala sam istrajnost i ponavljam da nećemo stati dok ne iskorenimo ružne i loše namere svih onih koji su odrastali u tim vrtićima i koji bi trebalo da ih, zajedno sa nama sačuvaju i ulepšavaju za svoju decu”, kaže direktorica Svetlana Mitić naglašavajući  da vrtić nije mesto za ispisivanje grafita, šetanje kućnih ljubimaca i ispoljavanje agresivnosti.

Svi vrtići će doći na red, obećava Svetlana Mitić, ali da bi sačuvali ono što je urađeno, direktorica je apelovana na komšije da ustanovu i nadležne organe, pre svega komunalnu policiju obaveste o svakom neprimerenom ponašanju i da tako zajedno sačuvamo imovinu za naraštaje koji dolaze.

“Nećemo dozvoliti da u našim vrtićima budu ružne slike nečijih ružnih navika i loših namera”, naglasila je Mitić i istakla izuzetnu saradnju sa roditeljima, predstavnicima lokalne samouprave i svima kojima je stalo do toga da vrtići budu podsticajna sredina za odrastanje, a ne mesto za ispisivanje grafita, šetanje kućnih ljubimaca i ispoljavanje agresivnosti.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com