Kultura

“Naši dani” iz Banja Luke gostuje u Nišu

Narodno pozorište Republike Srpske, sa predstavom “Naši dani”, gostovaće na sceni niškog pozorišta, u ponedeljak 22. oktobra 2018. godine sa početkom od 20.00 časova.

Predstava je rađena po tesktu Željka Stjepanovića, a režiser je Jug Radivojević.

„Naši dani su nastali kao moja unutrašnja borba sa samim sobom. Jedna polovina mene govorila mi je da bi trebalo da odem iz ove nesrećne zemlje. Nesrećne zbog rata, neuređene zbog loših politika koje su nas dovele na rub egzistencije. Zemlja u kojoj ako ne znate da se „snalazite“, uglavnom na štetu drugog, ukoliko nemate nekog ili sami niste na „položaju“, tonete. Druga polovina mene govorila mi je da treba da ostanem i da se borimo da ne potonemo svi zajedno. I tako, u toj unutrašnjoj borbi, prolaze Moji dani, u pokušaju da samom sebi objasnim šta nam se to dešava. Zašto tonemo sve dublje u beznađe, nemoral, neizvjesnost, siromaštvo? Zašto su oni najpametniji među nama, koji bi trebalo, znali i mogli da nas vode, davno otišli iz ove zemlje?” rekao je Željko Stjepanović, autor teksta, o svom delu.

Karte za predstavu mogu se kupiti na blagajni pozorišta po ceni od 500 dinara za parter i 400 dinara za balkon.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com