Društvo

NASA u Nišu: Kad žena upravlja astronautima

Kako izgleda svemir iz ugla žene koja radi u Nacionalnoj vazduhoplovnoj i svemirskoj administraciji SAD (NASA), tema je predavanja koje će biti održano večeras u Deli prostoru u Nišu od 18 časova.

Pored priča o tome šta znači raditi u najvećoj organizaciji na svetu koja se bavi svemirskim pitanjima i kako izgleda njen običan radni dan,  Elizabeth će sa zainteresovanima podeliti svoja iskustva u NASA i kako je tekao njen put od fakulteta do zaposlenja u Nacionalnoj vazduhoplovnoj i svemirskoj administraciji SAD, gde trenutno radi veliki broj visokoobrazovanih lica iz više zemalja među kojima je i Srbija.

Predavanje će biti na engleskom jeziku. Ulaz je besplatan za sve zainteresovane koji se za predavanje mogu prijaviti preko obavezne prijavne forme: http://bit.ly/NASAuNisu.

Predavanje organizuje Connect Centar, organizacija osnovana 2015. godine u Nišu, od strane američke porodice iz Teksasa. Cilj organizacije je zbližavanje kultura i širenje ideje multikulturalnosti kroz organizaciju edukativnih, zabavnih i humanitarnih događaja.

Elizabeth Blom već 20 godina radi u NASA gde je promenila šest pozicija. Njen trenutni angažman je na poslovima menadžera za tehničke operacije svemirskih letilica, što podrazumeva koordinaciju i upravljanje svih aktivnosti astronauta van svemirske letilice na Međunarodnoj svemirskoj stanici (International space station).

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com