Društvo

Narodno pozorište u Nišu dobiće “Malu scenu”

Dugo najavljivana izgradnja “Male scene” Narodnog pozorišta u Nišu biće realizovana. U toku protekle nedelje održan je sastanak u Ministarstvu za kulturu i informisanje Republike Srbije, sa predstavnicima Кancelarije za javno ulaganje Vlade RS, povodom početka radova na izgradnji ,,Male scene“ niškog teatra.

Početak radova na ovoj značajnoj investiciji ne samo za grad Niš, već i za čitav region jugoistočne Srbije, očekuje se na jesen, zaključeno je na sastanku kome su prisutvovali predstavnici Grada Niša na čelu sa većnicom Adrianom Anastasov sa pomoćnicima ministra kulture Danijelom Vanušić i dr Darkom Đukićem.

Podsetimo, Narodna skupština je usvojila Zakon kojim se potvrđuje zajam između Srbije i Banke za razvoj Saveta Evrope, koji će biti iskorišćen za modernizaciju infrastrukture u kulturi. Ovim projektom je obuhvaćeno i Narodno pozorište Niš koje će biti prošireno izgradnjom dugoočekivane ,,Male scene“.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com