Kultura

Narodno pozorište se vraća publici

Posle nekoliko meseci pauze niško Narodno pozorište ponovo otvara vrata za posetioce. Posle “Ane Karenjine” narednog meseca publiku očekuje još jedna premijera.

Reč je o komediji “Lice” koju režira bugarski pozorišni reditelj Vasil Vasilev po tekstu Aleksandra Galina.

U uslovima epidemije Narodno pozorište Niš će sve predstave u februaru igrati od 18 časova, a zaštitne maske su obavezne.

Sve nam se poremetilo zbog epidemije. Prethodnih meseci smo manje igrali, ali smo, standardno, spremali nove predstave. Posle Mensurove “Ane”, publika će u februaru imati priliku da pogleda i novu predstavu “Lice” koju režira Vasil Vasilev po tekstu Aleksandra Galina. Igraju Miroslav Jović, Ivana Nedović, Danilo Petrović i Maja Vukojević Cvetković. Nedavno smo započeli rad na još jednoj predstavi, „Heroj nacije“, po tekstu Ivana Lalića, koju režira Spasoje Ž. Milovanović”, kažu u niškom Narodnom pozorištu.

Pretpremijera predstave “Lice” zakazana je za 11. februar, prva premijera u petak 12. a druga u nedelju 14. februara.

Foto: NPN

Sudeći prema najavama, na repertoaru za februar dominiraju dve nove predstave, ali će publika moći da pogleda i dve gostujuće predstave.

Dolaze nam ansambli iz Pirota i Kraljeva. Kolege iz Narodnog pozorišta Pirot predstaviće se komadom “Kako smo spremali gospođu ministarku” koju je adaptirao i režirao Spasoje Ž. Milovanović, u subotu 20. februara, dok će kraljevčani igrati “Glasine” Olje Đorđević 23. februara. Istog dana naš ansambl gostuje u Kraljevu sa predstavom “Vlast i njena opozicija” Egona Savina, po tekstu Nebojše Romčevića”, navode.

Tradicija čitanja stihova u Narodnom pozorištu u Nišu nastavlja se “Glumačkim večem poezije”. Taj program je planiran za 22. februar u gornjem foajeu pozorišta. Tu se druženje sa poezijom ne završava.

Ove godine navršava se 60 godina od smrti velikog jugoslovenskog pesnika Branka Miljkovića. Svečana akademija pod nazivom “Princ od vatre jači” biće održana 26. februara. Režiju ovog programa potpisuje niški glumac Aleksandar Mihailović, koji je zajedno sa Miodragom Miljkovićem radio i tekst”, otkrivaju iz niškog pozorišta.

Predstava “Ana Karenjina” reditelja Irfana Mensura na repertoaru niškog teatra je u subotu 13. a zatim 19. februara. Prva repriza predstave “Lice” planirana je za 18. odnosno 25. februar.

Foto: NPN

Februarski repertoar zatvara predstava “Jedan Edip” Juga Radivojevića po tekstu Armanda Nasimenta Roze, u subotu 27. februara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com